Bolest,rak
Profimedia
Bolest,rak

Profimedia

Bolest,rak, Foto: Profimedia

- Prvi put mi je dijagnostikovan rak kada sam imala 21 godinu, iako sam se trudila da živim zdravo. Ni ranije nisam upotrebljavala proizvode koji sadrže olovo, aluminijum i sulfate. A i hranila sam se zdravo, integralnim žitaricama i svežom hranom. Kada su mi otkrili rak limfnih žlezda samo sam nastavila da istražujem koje su to još štetne namirnice koje koristimo u svakodnevnom životu. Svesna sam da se ne može živeti 100 posto zdravim životom, ali ako isključite štetne proizvode umajnujete rizik od bolesti ili njen povratak - objašnjava mlada dama.

Pročitajte još:

Glifosat

Glavni problem u izbegavanju glifosata je što se ovo jedinjenje koristi kao glavni ubica korova. Tako on završava u gotovo svakom povrću i žitaricama. Dokazano je da je glifosat u direktnoj vezi sa nastankom non-Hočkinovim limfomom i brojnim drugim vrstama raka.

Boje u hrani

Svaka boja u hrani nosi posebnu opasnost. Plava izaziva tumore na mozgu i oštećenja hromozoma, crvena limfome i hiperaktivnost, a žuta pored svih ovih bolesti i insomniju, astmu, tumore štitne žlezde i dr. O bojama u hrani bi trebalo mnogo više da se informišete pre nego što kupite neku namirnicu.

Teflon

Formaldehid

Ovo jedinjenje je takođe kancerogeno, a izaziva i mnoge druge zdravstvene probleme: iritaciju očiju, usta, nosa i grla. U dodiru formaldehida sa vodom dobija se metilen-glikol koji se nalazi u većini kozmetičkih proizvoda. Formaldehid se nalazi i u duhanu i nije neophodno da budete pušač, već samo da budete izloženi dimu, i već ste ugroženi i prijeti vam rak.

Mirisi

Poznato je da parfimisani mirisi izazivaju mnoge komplikacije i zdravstvene probleme, počevši od alergija pa sve do karcinoma. Oni su prepuni toksičnih materija, a nalaze se u svemu, čak i u mirišljavim svećama.

Teški metali

Olovo je najtoksičniji metal i izaziva rak. Nalazi se svuda, jer ga industrijska postrojenja i transportna vozila ispuštaju direktno u vazduh. Međutim, i svi drugi teški metali se ponašaju isto prema vašem organizmu.