Kafić
Alo!/Ana Paunković
Kafić

Alo!/Ana Paunković

Kafe sa mlekom i točena pivo nikad ne poručujte, Foto: Ana Paunković

Poslednji u nizu su u stanju da vam pokvare izlazak u prijatnom društvu.

Jedan novinar razgovarao je sa konobarima i došao do dragocijenih kafanskih saveta - šta ne bi trebalo da naručujete u ugostiteljskim objektima.

Kokteli sa mlekom

Ljubitelj ste ovakvih koktela, ali konobari tvrde da oni upotrebljavaju mleko kome je istekao rok trajanja.

Točeno pivo

Bolja varijanta je svakako flaširano pivo, iako je malo skuplje. Naime, točilice su veoma često pune bakterija i retko ih čiste. Ako želite da znate kakva je higijena točilice, pogledajte higijenu WC-a, preporučuju konobari.

Mohito

Volite ovaj koktel? Nažalost, za njega se uglavnom koriste sasušena menta i trule limete.

Bilo šta što je zamrznuto

Led nikako ne uzimajte u kafićima. Recite konobarima da vam ga ne stavljaju jer su ledomati uglavnom prljavi.

Komentari (2)

Vuki

06.09.2017 06:54

Najbolje je, izbegavati kafice uopste..

Master

06.09.2017 09:08

Glavni problem u ugostiteljstvu je taj sto svako postaje konobar i sanker a vala i menadzer. Imao sam prilike da radim sa pravim menadzerima u ugostiteljstvu, kod kojih nije postojao prljav ledomat, prljava tocilica za pivo itd, jer su znali, ako sanitarna dodje i nadje ih takve, gazde ce njih jahati po grbaci, ne radnike i to su strogo vodili racuna.