Dete
printscreen
Dete

printscreen

Dete, Foto: printscreen

Čahat Kumar iz Indije rođena je sa normalnom težinom. Međutim, četiri meseca po rođenju, odjednom je počela da gomila kilograme nenormalnom brzinom, kažu njeni roditelji otac Suraj (24) i majka Rina (22).

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Njih dvoje nemaju problema sa težinom, niti su ih ikada imali. Ne samo to, već žive u ekstremno siromašnim uslovima, pa su očajni i što Čahatin uvećan apetit ne mogu da isprate.

"Traži da jede na svakih pola sata, a da bismo joj nekako utolili glad spremamo joj ogromne porcije jela, onakve kakve bi pojelo desetogodišnje dete", pričaju roditelji, dodajući i da u suprotnom, devojčica besni i očajava.

 

"Toliko je debela da ne može da stoji na nogama duže od 20 sekundi. Ne možemo nigde da je vodimo sa sobom, pa je njena majka uvek sa njom kod kuće, čak i kad su u pitanju velike porodične proslave. Kad moramo da vodimo devojčicu u bolnicu, moramo da pozajmimo motor od komšija", priča očajni otac.

Sa samo osam meseci Čahat je imala 17,5 kilograma, a tu nije stala, naprotiv. Kilogrami rapidno rastu.

Zdravlje, namirnice

Shutterstock

Zdravlje, namirnice, Foto: Shutterstock

Kada su roditelji shvatili da nije u pitanju samo povećan apetit, krenuli su da obilaze lekare koji nisu mogli da joj uspostave dijagnozu, a roditelji nisu mogli da priušte bolje lekare. Tek kada je priča dospela do medija, u priču se uključila i država i ponudila im besplatne medicinske tretmane.

Čahat je imala tada devet meseci, ali njena borba i dalje traje. Naime, iako joj je uspostavljena dijagnoza, a uzrok njenih problema je nedostatak leptina, hormona koji je glavni kalorijski regulator tela. Zbog njega je stalno gladna, a njen hormonski poremećaj toliko je redak da trenutno od njega boluje svega 51 čovek na celom svetu.

Dete

printscreen

Dete, Foto: printscreen

Lekari u Indiji, nažalost, nemaju odgovarajuću terapiju za nju. Tako danas sa 16 meseci ima 25 kilograma i sada je na strogoj dijeti - roditelji joj daju samo po parče hleba čapatija i činiju supe od sočiva tri puta dnevno u očajničkom pokušaju da je spreče da nastavi da se goji dok ne iznađu način da reše problem trajno.