Limun i med
Shutterstock
Limun i med

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Tokom zimskog perioda kada se manje krećemo i više jedemo naš imunitet slabi i postaje manje otporan na spoljne faktore.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastojci:

- 1 čen belog luka
- 2 kašike meda
- 2 kašike sveže narendanog đumbira
- ½ kašike mlevene čili paprike
- ½ kašike cimeta
- 1 dl sveže ceđenog soka limuna

Limun beli luk med

Profimedia

Foto: Profimedia

Priprema:

- Iscedite limun i u njega dodajte sitno naseckani beli luk, đumbir, čili papričicu i cimet.
- Sve sastojke dobro promešajte i na kraju dodajte med kako biste dobili gustu smesu.
- Sve to prebacite u staklenu posudu s poklopcem i dobro zatvorite, te ostavite na sobnoj temperaturi oko tri sata.
- Nakon toga, sirup čuvajte u frižideru.

Savet:

- Kašiku sirupa uzimajte jednom dnevno, najbolje ujutro na prazan želudac kako biste ojačali imunitet.
- Ako imate virus ili prehladu, dozu sirupa utrostručite, te tri puta dnevno pre obroka uzmite po jednu kašiku.