Crno more greben talasi
Profimedia
Crno more greben talasi

Profimedia

morska voda, Foto: Profimedia

Morska voda prija zdravima, ali takođe pomaže u lečenju mnogih zdravstvenih tegoba. Osim što oslobađa od stresa, takođe oporavlja pluća, ublažava artritis, smanjuje upale i leči kožne bolesti.

Morska so je bogata mineralima kao što su magnezijum, kalcijum, kalijum i jod, zbog čega udisanje morskog vazduha oporavlja disajne puteve i bronhije. Zbog toga mnogi tvrde da se na moru "lakše diše".

- Vazduh u blizini mora je zasićen negativnim jonima, što olakšava disanje i povoljno deluje na osobe koje boluju od astme - rekao je doktor Džordž Parker sa klinike Heal Tretment u Londonu.

Zbog svog bogatog sastava, morska voda deluje blagotvorno i pomaže kod dermatitisa, ekcema i psorijaze. Kalijum iz morske vode može da podstakne lečenje mnogih kožnih bolesti.

- Morska so ima svojstva antiseptika, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija - naveo je doktor Parker.

Kombinacijom sporta i kupanja na moru možete se osloboditi bola u leđima, smanjiti upale i ublažiti artritis. Morsko okuženje idealno je za sportske aktivnosti poput plivanja, ronjenja, aerobika u vodi i odbojke na plaži. Uz opuštanje tela, ovim se podstiče i oslobađanje viška tečnosti iz organizma. Kupanje u morskoj vodi podstaći će funkciju organa koji filtriraju i izlučuju štetne stvari iz organizma, kao što su jetra, bubrezi i koža.