zdrav sok voćni sok
Profimedia.rs

 

zdrav sok voćni sok

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Ovај napitak, koji koriste Amiši, оdličаn je zа cеlо tеlо i zdrаvlје, аli је pоsеbnо еfikаsаn u slučајu čirеvа, prеhlаdа, аstmе, аrtritisа, impоtеnciјe, rаkа, visоkоg krvnоg pritiskа i mnоgih drugih bоlеsti.

Od svih naroda na svetu, Amiši najređe obolelevaju od raka, pokazuju statistike. Istraživanje Univerziteta Ohajo analiziralo je način života Amiša, religiozne grupe u kojoj žive najzdraviji ljudi na Zemlji, posebno ako se uzme u obzir da oni ne koriste lekove konvencionalne medicine. Amiši sami uzgajaju i proizvode svoju hranu, od voća i povrća do žita, mesa, mleka i sireva.

Jedno švajcarsko istraživanje otkrilo je da su deca Amiša zdravija od dece odrasle na evropskim farmama. Osim toga, Amiši ne piju i ne puše, a seksualno nisu promiskuitetni, što ih takođe čini zdravijima, a čini se da im u održavanju dobrog imuniteta pomaže i napitak koji redovno pripremaju i konzumiraju.

Pročitajte još:

RECEPT ZA MOĆAN AMIŠKI NAPITAK

Prema mišljenju stručnjaka, taj napitak svakako doprinosi njihovom zdravlju jer sadrži antikancerogeno, antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Već kroz dve nedelje konzumiranja smanjuje nivo holesterola u krvi, a deluje i na stabilizaciju krvnog pritiska i nivoa šećera.