Amber Rašdi
Screenshoot Youtube
Amber Rašdi

Screenshoot Youtube

Amber Rašdi , Foto: Screenshoot Youtube

Amber Rašdi iz Oregona postala je zvezda emisije "Moj život sa 200 kilograma". Kada se pojavila u ovoj emisiji imala je 24 godine i 300 kilograma, i bilo je mučno gledati je.

 

A post shared by Amber Rachdi (@amberrachdi) on May 26, 2018 at 3:49pm PDT

Tada je živela u kući sa porodicom i dečkom, a zbog težine nije mogla ni da stoji duže od pola sata. Zbog toga je odustala od fakulteta i bila je nezaposlena. Roditelji su joj kuvali ogromne obroke koje je jela četiri do pet puta dnevno. Njena majka Peti nije imala ništa protiv toga jer je, kako je govorila, "hrana smiruje", a Amber je insistirala da nikada u životu nije bila sita, već da je uvek gladna. U to vreme je sa dečkom Rovdijem bila dve godine u vezi, a jedini izlazak bio im je do radnje, da kupe još hrane.

 

A post shared by Amber Rachdi (@amberrachdi) on May 10, 2017 at 8:16am PDT

"Ja inače volim krupnije devojke, ali zbog Amberine težine nemoguće nam je da imamo seksualne odnose zbog čega sam veoma seksualno frustriran. I da, osećam se krivim što podržavam taj njen nezdrav život, ali šta da radim kada je volim", rekao je njen dečko Rovdi.

 

A post shared by Amber Rachdi (@amberrachdi) on May 4, 2016 at 6:48pm PDT

Nakon što su joj lekari saopštili da neće dočekati 30. rođendan, otišla je na hirurško smanjenje želuca. Pre toga morala je da drastično smrša kako bi se uopšte kvalifikovala za operaciju i to je bio test njene volje koji je uspešno položila. Počela je da vežba, prvo pomalo, a onda intenzivnije. Naporno je radila i kilogrami su polako odlazili. Amber je do danas izgubila 181 kilogram. Veoma je aktivna na Instagramu gde deli svoj napredak, i mnogima je inspiracija.