Limun, med, pšenične klice, orasi i beli luk učiniće čuda!
printskrin
Limun, med, pšenične klice, orasi i beli luk učiniće čuda!
Limun, med, pšenične klice, orasi i beli luk učiniće čuda!, Foto: printskrin

Tvrde da pomaže u lečenju raka, ali mi ne bismo išli tako daleko. U svakom slučaju, sastojci su takvi da organizmu mogu samo da pomognu, bilo da ste zdravi ili bolesni! 

- To je hrana za lečenje kompletnog organizma, a rak se u takvom organizmu nužno povlači - tvrdi prof. Mermerski.
Tajna je u tome što ova smesa čisti krvne žile, leči srce, obnavlja imunitet, čisti jetru i bubrege. Takođe, poboljšava rad mozga i pamćenje, čuva od infarkta...


Sastojci:
- 15 svežih, zdravih (po mogućstvu organskih) limuna
- 12 glavica svežeg belog luka
- 1 kg domaćeg meda
- 400 g proklijalog žita (mlada zelena pšenica)
- 400 g svežih oraha


Priprema:
Proklijala pšenica: 400 g pšenice staviti u prokuvanu staklenu posudu. Naliti vodom da odstoji, najbolje preko noći. Posle 10-12 sati, preko čiste gaze ocediti vodu i dobro oprati zrna, pa opet procediti kroz gazu. U posudi ostaviti oceđenu pšenicu da odstoji 24 sata. Nakon toga, dobićete pšenicu s klicama, dužine jedan, dva milimetra.
Samleti zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice belog luka. Samleti pet limunova s koricom, pa sve zajedno izmešati. Od ostalih 10 uzeti samo sok i mešati s ostalom masom dok smesa ne postane homogena.
Dodati med i duže mešati drvenom kašikom, pa sipati u staklene posude. Ostaviti ih da stoje tri dana u frižideru, pa onda početi s konzumiranjem.

Primena: Ova hrana uzima se 30 minuta pre doručka, pre ručka, pre večere i pre spavanja.
- Ovaj recept sadrži sve neophodne vitamine, mineralne soli, bioaktivne supstance, proteine, ugljene hidrate i biljne masti. Zato i poboljšava rad svih unutrašnjih organa i žlezda, koje održavaju telo zdravim, a dovodi i do izlečenja od bolesti - istakao je doktor.