Sirni namaz i kajmak
Promo

Iako je već duže vreme trend da se iz ishrane izbacuju mlečni proizvodi i da se zamenjuju raznim orašastim voćem, dokazano je da konzumacija mleka i mlečnih proizvoda ima veće benefite od mogućih negativnih posledica po zdravlje čoveka, pre svega na pamćenje i moždane funkcije, a zatim na kosti i celokupan organizam. Anđelina Džoli je samo jedna od mnogo holivudskih zvezda koja se javno zalaže za konzumaciju mleka i mlečnih proizvoda, pa je čak i snimila reklamu za jednu američku mlekaru.

Anđelina Džoli

Promo

Anđelina Džoli, Foto: Promo

 "Mleko je neverovatno lak način da dobijete veoma visoku dozu vitamina i minerala", kaže Tejlor Volas (Tailor Vallace, Ph.D.), profesor na odseku za ishranu i prehrambene studije na Univerzitetu George Mason. "Ne postoji puno sveobuhvatnih namirnica kao što su mleko i mlečni proizvodi." Pre svega mleko sadrži sve proteine, sa svim esencijalnim amino kiselinama koje vaše telo zahteva kako bi pravilno funkcionisalo. Iako možete dobiti kalcijum iz povrća, morali bi ga jesti u velikim količinama da biste dostigli preporučeni dnevni unos. Plus, mleko je ojačano vitaminom D, što je od ključnog značaja za pomoć vašem telu pri apsorbovanju kalcijuma. Zato su današnji kajmak namaz ili sirni namazi raznovrsnih ukusa odličan izbor za dnevnu dozu mlečnih proizvoda.

Mleko vam može pomoći i pri mršavljenju

Teretana

Promo

Teretana, Foto: Promo

Ljudi koji su pili dve čaše mleka nakon dizanja tegova, izgubili su više masnoće i stekli više mišićne mase nego oni koji su pili sojino mleko, navodi se u studiji Mekmaster univerziteta (McMaster University). Ne samo to, mleko i mlečni proizvodi su odličan izbor za aktivne žene. Pokazalo se da čokoladno mleko pomaže u oporavku mišića nakon vežbanja - odnos proteina i ugljenih hidrata je uporediv sa onim u mnogim sportskim napicima.

Kupujte samo 100% prirodne mlečne proizvode bez konzervansa

Kada se u prodavnici odlučujete za sirne i kajmak namaze, obavezno obratite pažnju na natpis 100% prirodno i bez konzervansa, aditiva i veštačke arome. Današnji tehnološki procesi omogućavaju da kupimo kajmak namaz ili sirne namaze bez dodataka, veštačkih boja i aroma, jer se ambalaža puni mekim kajmak namazom ili sirnim namazima različitih ukusa na visokoj temperaturi, a skladišti, distribuira i prodaje u tzv. „hladnom“ lancu, što znači da temperatura tokom celog tog puta ne prelazi 8 stepeni Celzijusa. Na taj način su zadržana sva hranjiva svojstva mlečnih proizvoda u namirnici koju ste izabrali. Mislite na svoje zdravlje i obezbedite zdravu budućnost svojoj deci!

Sirni namaz i kajmak

Promo

Sirni namaz i kajmak, Foto: Promo