Sokovi voće napitak zdravlje vitamini
Shutterstock
Sokovi voće napitak zdravlje vitamini

Shutterstock

Sokovi voće napitak zdravlje vitamini, Foto: Shutterstock

Pad imuniteta može da bude posledica različitih vrsta bolesti, nepravilne ishrane, naglih promena vremena, lošeg načina života, sresa i mnogih ostalih nepredviđenih stanja. Vrlo lako ćete primetiti kada vam opadne imunitet, zato što su simptomi prilično očigledni. Nesanica, umor, prehlade, infekcije, pritisak u glavi, ispucala koža i herpes, koji je najočiglednji znak pada imuniteta su neki od najčešći pokazatelja da je vaš imunitet jako slab. Prehlada će se stalno vraćati, imaćete osećaj stalnog umora, gotovo hroničnog, ukoliko ne poradite na ozdravljenju vašeg imuniteta. Zdrav imunitet garantuje bolji osećaj i mogućnost da radite stvari bez teškoće i sa punom snagom. Zato, treba da znate na koji način možete da to i uradite.

Jogurt i beli luk

Dobro oproban recept, poznat još našim starijim članovima porodice. Ovo je siguran put da povratite zdravlje svog imuniteta. Važno je da jedete beli luk što je češće moguće i kada god vam prilike to dozvoljavaju. Beli luk je veoma zdrav i prepun zdravih vitamina koji će uticati na to da popravite vaše zdravlje. Nemojte ga izbegavati, nego pokušajte da ga jedete što češće, ali u manjim količinama. Takođe, beli luk možete kombinovati sa jogurtom, ukoliko vam njegov jak ukus smeta. Možete ga samleti, isitniti, ugnječiti ili ubaciti komadiće u čašu jogurta i tako popiti. Jogurt takođe može pozitivno da deluje na vaš imunitet, tako da je ovo zapravo jedna vrlo jednostavna kombinacija, čije sastojke verovatno imate u svom domu.

Jogurt

shutterstock

Jogurt, Foto: shutterstock

Med u kombinaciji sa đumbirom

Med, kao i đumbir na daleko su poznati kao prirodni lekovi koji su vrlo delotvorni u borbi protiv mnogih bolesti, a u kombinaciji čine čuda. Med je dokazano savršeni saveznik u borbi protiv mnogih bolesti, ali se vrlo često koristi i preventivno, kako bi sprečio sve one loše pojave. Sa druge strane u đumbiru se mogu pronaći mnogi vitamini, poput vitamina D, C, E i A, kao i gvožđe, kalcijum, cink, magnezijum i mnoge druge. Pored toga što će ojačati vaš imunitet, ova kombinacija će sprečiti da vam se dogodi prehlada, grip ili bilo šta slično. Možete praviti jednostavno čaj od đumira i tome dodati kašiku meda, a možete napraviti i melem od đumira i meda. Na vama je da odlučite šta vam je ukusnije i lakše za pripremu.

Med, limun, beli luk

Shutterstock

Med, limun, beli luk, Foto: Shutterstock

Nutritivni kvasac

Dokazano je da nutritivni kvasac pozitivno utiče na vaš imuni sistem. Pored toga što utiče na mnoge druge bolesti, nutritivni kvasac je vrlo delotvoran kada su u pitanju problemi sa imunitetom. O ovome se često govori kada su u pitanju sportisti, kojima ne ide u prilog pad imuniteta. Sportisti često koriste nutritivni kvasac kako bi ojačali, povratili svoju snagu i kako bi na taj način mogli da izdrže veće napore, zahtevne treninge i različita takmičenja, koja iziskuju napor. Ukoliko nutritivni kvasac pomaže u tom smislu sportistima, onda možete da zamislite kako može da utiče na one koji nisu profesionalni sportisti. To zapravo znači da će nakon njegove upotrebe vidno osetiti poboljšanje. Nutritivni kvasac možete koristiti kao dodatak vašim raznim jelima, jer je on zapravo jestiv.

Zdravlje, namirnice

Shutterstock

Zdravlje, namirnice, Foto: Shutterstock

Takođe, veoma je bitno da znate da u trenucima i danima kada vam je imunitet oslabljen morate da izbegavate cigarete i alkohol, jer će sav vaš trud oko ishrane biti uzaludan i nikada nećete moći da ojačate imunitet.