Spavanje
Profimedia

spavanje

Spavanje

Profimedia

Spavanje, Foto: Profimedia

Genitalije su željne svežeg vaduha kao i svaki drugi deo vašeg tela, jer tada se manje znoje, hladnije im je i manja je mogućnost za razvoj bakterija, a time i infekcija, prenosi portal Lifehack.

Osim toga, spavati bez ijedne stvar na sebi pruža osećaj apsolutne slobode. Ništa ne steže, ne grebe, niti se omotava oko tela tokom noći. To je i odličan recept za povećanje seksualne želje, jer kad smo goli, jednostavno se osećamo više seksi. A vrlo seksi je i dodirivanje s partnerom, koža na kožu. Puno lepše nego dodiri "pidžama na pidžamu".

Prema međunarodnoj studiji američke Nacionalne fondacije za spavanje svaki treći čovek spava go, i zato su im ljubavni životi sretniji od onih koji spavaju u pidžamama. Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i podstiče osećaj sreće. To rezultira snižavanjem krvnog pritiska, jača imunitet i smanjuje osećaj nelagodnosti i nespokoja.

Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitet sna. Temperatura tela je manja što doprinosi dubljem snu. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami. Stručnjaci veruju da se tako provetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu.

Spavanje

Shutterstock

Spavanje , Foto: Shutterstock

Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermatozoida.

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobijanja kožnih bolesti. Naime, tokom celog dana prekrivena je odećom i obućom ispod koje se često znoji, a i hemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu da ulaze kroz pore. Ako vam je noću hladno, radije se pokrijte još jednim prekrivačem, a telo neka i dalje uživa u slobodi.

Komentari (9)

tina

22.07.2018 19:18

Moj suprug ide na spavanje kao na planinarenje. Navuce pidzamu ispod koje je majica sa dugackim rukavima, natakne vunene carape koje mu je draga baka isplela, navono zbog lose cirkulacije. On je go samo kad se tusira, da ne detaljisem zasto sa mnom nije potpuno nag, ukratko plasi se da se ne prehladi. Kad sam mu pokazala tekst, nije hteo da procita, samo je prokomentarisao da to vazi za one koji zive na Maldivima, Javi, Havajima.Uzgred, prelepa fotka momka.

Miki

22.07.2018 20:02

@tina - Kraljice !!!!???

Žika Komšija

22.07.2018 20:58

@tina - Ovaj sto je dao minus, sigurno je muz osobe koja je ostavila komentar! :D

Irena

22.07.2018 21:16

@tina - Ja cu sad mom muzu da procitam! Odoh na spavanje, pozdrav!

Kaydzon

22.07.2018 21:16

@tina - Mora da je jarac u horoskopu,a podznak vodolija. ili,obrnuto!!! Hahahahah..kao da ga moja baba rodila..more,na sneg to i sa golo d...,samo da trci,nema da brines kasnije za golotinju u krevetu..hahhahah,pozdrav :D

Buda

22.07.2018 21:19

@tina - Nasmejao me tvoj komentar, kod mene obrnuta situacija. Kad spavam go, zena me proziva i prevrce ocima. Da se menjamo malo? :-)

Loki

22.07.2018 23:54

@tina - Tina ostavi kontakt da vidis kako ja spavam

Ja

23.07.2018 10:01

@tina - Bravo tina, hahahaha..i kom. na tvoj su extra.

Pera Detlic

23.07.2018 11:29

Bi ja ali ova moja se rita dok spave skinuce sve sa mene, smrznucu se.....