Folija
printscreen
Folija

printscreen

Folija, Foto: printscreen

Svaka domaćica zna koliko je plastična folija dragocena, i te kako može da utiče na svežinu hrane, te da joj produži rok trajanja, ali pored toga što je veoma korisna, ume da zada i "goleme" muke.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Odmotavanje providne folije može da postane "noćna mora" - jedan pogrešan potez ili trenutak pažnje i ona se odmah izgužva, zalepi, ispreplete i jedini što možete da uradite jeste da je bacite i kupite novu.

Frižider

Profimedia

Frižider, Foto: Profimedia

Naravno, držač za foliju koji ima zupce koji je seku može da pomogne, ali mnoga domaćinstva nemaju ovo sitnicu. A zapravo postoji i bolji trik od ovoga!

Ključna stavka je zapravo mesto gde držite providnu foliju, a najpogodnije mesto za to je - frižider! Ovaj jednostavan trik potpuno menja sve i iznenadiće vas koliko ćete lako ubuduće upotrebljavati foliju.

 

Zvuči čudno, ali zapravo nauka ima objašnjenje za to - niska temperatura u firižideru menja molekularnu strukturu plastike, čime se uklanja statički elektricitet i "lepljivost".

Važno je napomenuti i kako ovaj postupak nimalo ne utiče na hranu u foliji jer se plastika brzo iznova ugreje i vrati se u svoj prvobitan, lepljiv oblik.