Plaža Sutomore
screenshot youtube
More, odmor, letovanje, Jadransko more

Alo!/A. K.

More, odmor, letovanje, Jadransko more, Foto: Alo!/A. K.

Sedmodnevni odmor u Zadru je skuplji nego u Pafosu na Kipru, Marmarisu u Turskoj, Majorci i Kosti del Sol u Španiji, kao i u bugarskom odmaralištu Sani bič, pokazalo je istraživanje koje je sproveo britanski tabloid "San".

Pročitajte još:

 

List navodi da se u Hrvatskoj može letovati za manje od 3.500 evra, odnosno koliko je "San" procenio da sedmodnevno letovanje u Hrvatskoj košta.

Mimo toga, ističe hrvatski list, jadranske cene su posebna priča i gotovo da nema nikog ko je letovao na hrvatskim obalama, a da se kući nije vratio sa osećajem da je nešto negde platio previše.

Preporučujemo i ovo:

 

Kapučino od šest evra, kilogram grožđa za 10, hamburger za 22, sendvič od 13,5 evra, samo su neke od "podivljalih" letnjih cena na Jadranu, piše "Večernji".

Naduvane cene, ocenio je "San", deo su jadranskog folklora, ali za direktora Hrvatske organizacije turizma Veljka Ostojića, istina o cenama ipak ima više lica.

- Svako poređenje s konkurencijom dobro je kako bi nam pokazalo kontekst tržišta na kojem svi zajedno radimo. Iako mi ne bi trebalo da se borimo s konkurecijom cenama, već kvalitetom, koji onda dopušta nešto više cene, ne smemo sebi da dopustimo da percepcija Hrvatske bude da smo preskupi. Ono čega moramo svi da budemo svesni jeste da imamo najveći PDV na Mediteranu i da u tim uslovima imamo jako ograničen manevarski prostor kod određivanja cena - rekao je Ostojić.