gledanje televizije, televizor, televizija
Profimedia.rs
gledanje televizije, televizor, televizija

Profimedia.rs

Ne uzimajte daljinski u ruke, Foto: Profimedia.rs

Posle dugog putovanja većina turista kada uđe u hotelsku sobu tresne kofer o krevet i time napravi prvu veliku grešku!

Kofer se lakše raspakuje ako nije na podu, to je tačno, ali upravo zbog toga većina hotela ima stalak ili komodu za kofer. Kofer je sve vreme putovanja bio na prljavoj zemlji ili u gepeku i ne treba ga stavljati na krevet na kojem se spava.

Druga greška koju turisti često prave je što napune kadu i urone u sapunicu. Sve studije o hotelskoj čistoći su pokazale da je kada treća najprljavija stvar u sobi. Naime, spremačice, u proseku, potroše manje od pola sata na spremanje sobe i nemaju vremena da ribaju kadu. Ne računajući lavabo i šolju, ostali delovi kupatila se ne ribaju često.

Mini-bar uglavnom ne treba dirati, jer su cene nekoliko puta veće nego u radnji. Međutim, mnogi popiju piće, pa na isto mesto vrate kupljenu u supermarketu i tu nastaju problemi na recepciji, jer mnogi hoteli sada imaju senzor koji javlja da je mini-bar bio otvoren.

Ubedljivo najprljavija stvar u hotelskoj sobi je daljinski upravljač za TV, jer je prepun bakterija koje su priložili svi oni koji su nekada spavali u ovoj sobi. Spremačice gotovo nikada ne brišu daljinac, a jedini spas je da turista opere ruke kada ugasi TV. Druga najprljavija stvar u hotelskoj sobi je telefon.

Nakit nikada ne treba ostavljati na komodu, ali ne iz straha da će prsten ukrasti spremačica. Naprotiv, problem je što će sam gost zaboraviti gde ga je stavio ili ga slučajno gurnuti na pod.

Cipele nikada ne treba brisati peškirom iz kupatila. To je izuzetno nekulturno, a u nekim hotelima sobarice prijavljuju kada gost to uradi. U ormanu se obično nalazi sunđer za cipele, a ukoliko ga nema sobarica će ga sa zadovoljstvom doneti. Dobar savet je i da vlažnim, antibakterijskim maramicama kada uđete u sobu dezinfikujete stvari koje ćete najčešće koristiti i dodirivati.

Pročitajte i: