Dogovor Rukovanje
Shutterstock
Dogovor Rukovanje

Shutterstock

Rukovanje, Foto: Shutterstock

Ako ne poznajete pravila lepog ponašanja u stranoj zemlji, običan poljubac u obraz ili rukovanje s novim prijateljima lako se pretvara u nespretno iskustvo. Mnogi se nađu u situaciji da zabunom, umesto obraza poljube vrat ili zarade preke poglede zbog ulaženja u prostor onih koji nisu navikli na takvo izražavanje bliskosti. U Kini se bolje suzdržati od ljubljenja i prilikom pozdrava pružiti ruku.

Kako ne biste nekoga uvredili ili zabunom poljubili u usta, najbolje je pustiti neka domaćin vodi i sledite njegov primer. U Latinskoj Americi uobičajeno se ljubiti i pri prvom susretu, a u Argentini se u obraz ljube i muškarci. Britanci, Nemci, Šveđani su nešto hladniji i zatvoreniji od stanovnika s juga Europe.

Zavisno od države, a negde i od grada, ljubi se jednom, dva, a ponegde čak i osam puta, kao što je slučaj u Avganistanu. Tako se na primer u Sao Paulu ljubi dvaput. U Egiptu se očekuju dva poljupca, dok su na periferiji uobičajena tri. Slično je i u Iranu, gde brojka varira od jedan do tri, piše Punkufer.dnevnik.hr.

Jedan poljubac: Kolumbija, Argentina, Čile, Peru, Filipini, Venezuela,

Dva poljupca: Španija, Italija, Grčka, Mađarska, Rumunija, Sirija,

Tri poljupca: Belgija, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Švajcarska, Srbija, Rusija.

Pročitajte i:

Komentari (1)

nedjo

18.11.2017 21:00

bar ovo trebao car iz bajčetine da nauči