Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert
Shutterstock, ilustracija
Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

U današnje vreme je sve više samih žena i muškaraca, a razlozi su brojni.

Bilo da previše požurujete i gradite odnos na svojim očekivanjima, namećete svoja pravila igre ili spominjete bivše partnere- time odbijate potencijalne partnere od sebe.

Donosimo vam razloge zbog kojih je moguće da vam propadaju prilike i pre nego što uopšte započnete vezu.

Telefon Telefonski razgovor

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Previše pričate

Osobe koje previše brbljaju odaju utisak da imaju strah od tišine, te očajnički žele da deluju zabavno. Ali, tako pokazuju da nisu spontani. Zato će takvim ponašanjem oterati svakog muškarca koji poželi da je bolje upozna.

Naravno, to ne znači da ćete stano ćutati, ali jednostavno dozvolite drugoj strani da vas postepeno upozna. Korak po korak, biće zanimljivije.

Svađa

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Žurite

Upoznali ste potencijalnog momka koji vam se sviđa, izađete par puta na piće, padne prvi poljubac, a vi već maštate o braku i deci? To nikako ne smete da radite jer forsiranje odnosa stvara utisak da ste potpuno očajni. Niste ni svesni koliko ćete tako uplašiti muškarca čak i ako mu se sviđate.

Misliće da imate svoje ciljeve koje želite da ispunite po svaku cenu, te da vam uopšte nije bitno kakav je zapravo vaš partner.

Smanjite očekivanja, ostanite realni i „čitajte“ signale koje vam pokazuje ta osoba.

Seks, dosada, apstinencija

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Pričate o bivšima

Većina ljudi ima neku svoju ljubavnu prošlost, probleme i „teret“koji možda vuku iz prošlosti. Ali, kada se započinje nova ljubavna veza, morate biti spremni da raskrstite sa prošlošću i prepustite se samo sadašnjosti.

Ako stalno pričate o bivšem partneru, potencijalni momak će steći utisak da ste previše opterećeni prošlošću, te neće biti spreman da započne nešto više s vama.

Žena, tuga, raskid, samoća, depresija

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Ne treba vam niko

Imate ispunjen život, dosta obaveza, te nemate ni vremena za ljubavne stastanke. Ukoliko konstantno ističete kako ste pretrpani obavezama i zadovoljni sami, tako ćete obeshrabriti osobu koja bi možda poželela da s vama razvije ljubavni odnos.

Stres, nervozna, tužna, žena, devojka

Shutterstock, ilustracija

,Foto: Shutterstock, ilustracija

Preterano ste osetljivi

Ukoliko ste singl već duže vreme ili ste nedavno izašli iz veze koja vam je uništila samopouzdanje, veća je verovatnoća da ste sada previše osetljivi.

Ako se ljutite za svaku sitnicu, ne znate da se šalite na svoj računb, pasivno ste agresivni i preterano hvalite sebe, takvo ponašanje odbija jači pol jer ostavljate utisak nezrele osobe.