Impotencija Erekcija
Profimedia
Impotencija Erekcija

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Ako imate poteškoća da održite erekciju nemojte da očajavate, jer čak jedna četvrtina muškaraca ima problem da održi erekciju u spavaćoj sobi, ali je važno da želite da radite na rešavanju tog problema.

Neki od partnera ignorišu probleme koje imaju i čak idu dotle da izbegavaju seks. Nedavno istraživanje je pokazalo da kada je reč o održavanju erekcije skoro četvrtina muškaraca ima problem svaki put kada ima seks, a 42 odsto njih priznaje da često imaju seks sa polovinom erekcije.

Jedan od desetorice koji imaju problem priznaje da bi radije odustali od seksa nego potražili pomoć stručnjaka. Kako bi pomogli muškarcima da reše problem, Lojds farmacija je predložila brzi test kako bi muškarci saznali da li im je potrebna mala pomoć.

Za test vam treba samo 60 sekundi da ga uradite. Ovo su pitanja na koja trebate da date odgovor:

1. Koliko ste sigurni da možete da doživite erekciju i da je održite?

2. Da li je vaša erekcija takva da možete da imate seks?

3. Tokom seksa, možete li da održite erekciju?

4. Tokom seksa, koliko vam je teško da zadržite erekciju do kraja?

5. Da li uživate u seksu?

6. Da li je bilo šta od gore navedenog negativno uticalo na Vašu erekciju?

7. Kada imate najbolju erekciju?

U zavisnosti od odgovora test će vam reći da li trebate da se obratite dalje za pomoć i savet kako biste pomogli sebi i imali odličan seks. Erekcija je jako važna za muškarce kako iz fizičkih tako i iz psiholoških razloga. Kada muškarac ima problem, veoma je teško da o tome razgovaraju ne samo sa partnerom već i sa profesionalcem.

Erektilna disfunkcija je mnogo česta nego što muškarci misle i svako ko ima problema treba da se obrati za pomoć jer to može da bude povezano sa nekim drugim zdravstvenim problemom. To nije nešto čega bi muškarci trebalo da se stide, a što više ljudi se osmeli da o tome razgovara to će se problem lakše rešavati.

Ozbiljni zdravstveni problemi koji mogu da utiču na erektilnu disfunkciju su visok krvni pritisak, problemi sa prostatom i dijabetes tipa 2 i češće se javlja kod muškaraca preko 40 godina starosti. To dovodi do pojave anksioznosti i depresije.