seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav
Shutterstock, ilustracija
seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav

Shutterstock, ilustracija

seks, Foto: Shutterstock, ilustracija

Šta stvarno mislim o seksu?

PROČITAJTE JOŠ:

Koliko dobro poznajem svoje telo?

Mnoge dame se žale kako partner ne poznaje dovoljno njihovo telo, naročito intimne delove, pa ne mogu da pronađu “slatku tačku”. Očekujemo od muškaraca da sve znaju, ali pošto to nije slučaj, najlakše rešenje je da prvo same upoznamo svoje telo, a zatim i njima prenesemo svoje znanje.

Kako najlakše doživim orgazam?

Razmislite o svim detaljima koji vam prijaju i pomažu da dostignete seksualni vrhunac – gde najviše volite da vas partner dodiruje, kakav tempo seksa vam najviše prija, da li volite seksi uloge… Kada odgovorite na ova pitanja šta je to što vam pruža pravo zadovoljstvo u seksu, više ćete uživati sa svojim partnerom.

Da li se previše fokusiram na njega?

Mnoge dame se toliko trude da zadovolje svog muškarca, da zaboravljaju da i same treba da uživaju u seksu. Dozvolite sebi da se opustite jer to zaslužujete, a i partner će sigurno biti srećan kada vidi da uživate.

Šta mislim o svom telu?

Mišljenje koje imate o svom telu direktno se odražava na to koliko uživate u seksu. Ako imate loše mišljenje o svom telu, pokušajte da svakog dana na papir zapišete barem jednu pozitivnu stvar o svom telu, dok napokon ne shvatite da treba da cenite to što imate – iako vam se ne sviđaju stomak, grudi…

Da li se u seks upuštam iz pravih razloga?

Loš seks sa osobom koju volite je jedno, a seks koji vas tera da se nakon toga loše osećate je potpuno drugo. Do situacije da se loše osećamo nakon seksualnog odnosa najčešće dolazi kada su okolnosti koje su vam “odvele” u krevet, komplikovane. Dakle, razmislite koji su vaši razlozi za seks – da li se na taj zblližavate sa partnerom, da li se na taj način mirite posle svađe ili ste možda jednostavno uzbuđeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Koji dodiri mi prijaju?

Da biste zaista uživali u seksu, važno je da znate sve tačke uživanja na svom telu. Mnogim damama su grudi “vruća” tačka, drugima prijaju dodir po butinama, leđima, vratu… Takođe, jedne uživaju u grubljim, druge u nežnim dodirima. Kada otkrijete šta vam godi, razgovarajte sa partnerom o tome.

Da li sam normalna “tamo dole”?

Česta ženska briga je: 'Da li imam normalnu vaginu?'. Najbolje je da upoznate svoj intimni deo tela ispred ogledala, ali dr Hilda Hačerson kaže da vagina ne bi trebalo da vas brine ukoliko nemate hronične infekcije ili sličan zdravstveni problem.

U svakom slučaju, uradite sve da saznate o svojoj seksi strani, najpre zbog sebe, a zatim u sve to uputite i partnera.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav

Shutterstock, ilustracija

seks, Foto: Shutterstock, ilustracija