Zavođenje Seks Afrodizijak
Shutterstock
Zavođenje Seks Afrodizijak

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Nije u pitanju samo hrana. Maštoviti muškarci su pokušavali sve ne bi li pojačali seksualnu želju ili ostvarili jaču i dugotrajniju erekciju, a žene su posebno istraživale šta im je činiti ne bi li doživele serijske orgazme.

Sirovi puding od šargarepe

Potrebno je: šolja oraha, šolja šargarepe, 10 urmi, kašika meda, malo đumbira, kašika kokosovog ulja, šaka suvog grožđa, komad štapa vanile.

Priprema: Sve sastojke, osim suvog grožđa, stavite u blender i napravite kašicu u koju ćete potom dodati suvo grožđe. Sipajte puding u čaše za sladoled i ohladite.

„Sama reč ‚afrodizijak‘ potiče od starogrčke boginje lepote Afrodite, ali i starije civilizacije tražile su načine za bolji seks, pa su tako prvi podaci zabeleženi još 5.000 godina p.n.e. i svedoče o tome da su se u Vavilonu u te svrhe uzimale pločice meda sa semenkama susama. Ne vidim šta je problem da umesto pogačica i bureka pređemo na susam“, piše Maja Volk u svojoj knjizi „Prirodni afrodizijaci ili kako pojačati natalitet u Srbiji“.

Kaže i da liste najmoćnijih afrodizijaka koje možemo naći po knjigama, časopisima, internetu ne variraju mnogo...

„Svuda su koštunjavo voće i začinsko bilje na prvom mestu, a onda, u zavisnosti od podzemlja i zemlje, lokalne biljke, koje, naravno, idu uz lokalne priče, mitove, legende, autosugestiju.“

Zeleni kašasti sok od celera

Potrebno je: 2 banane, lišće celera, limun, kašika meda ili 5 urmi, parče ananasa, breskva ili kruška, voda.

Priprema: U blender svakog jutra, s ljubavlju i strašću prethodne noći, stavite sve sastojke. Pola litra odmah iskapite, a drugu polovinu sačuvajte za kasnije.

Moćni afrodizijaci su i limun, kopriva i nana. Sve tri biljke su odlične za lice, kožu, kosu. Miris mente zagreva i hladi, kopriva žari i pali, a limun vraća iz mrtvih.

Drevne knjige, i to u celom svetu, kažu da nam je za bolji seksualni život dobro ako jedemo lešnike, orahe, kikiriki, badem, indijski orah i bundevine semenke. Nije slučajno što je ta hrana odlična za mozak, jer mozak je centralni organ ljubavi. Uz to, kažu poznavaoci ljubavnih kuhinja, i dalje važi da sve one namirnice koje oblikom podsećaju na falus i vaginu mora da su dobre za vrcave igre... „Zato su ostrige uvek bile na raskalašnim trpezarijskim stolovima 18. veka. Baš kao i voće strasti: jagode, smokve, nar, koji izgledom vuku na ženske polne organe, dok moćni krastavci, debele šargarepe ne samo da podsećaju, nego umeju da posluže i kao seks-igračke“, otkriva Maja Volk i daje pet seksi recepata od namirnica koje možemo naći na našim pijacama i usred zime.

Koktel Devica Marija

Potrebno je: 2 velika paradajza, limun, bosiljak, 4 urme, ljuta papričica, šolja vode

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i dobro izmešajte.

CELER

Celer je bogat esencijalnim nutrijentima neophodnim za dobar seks jer sadrži dva hemijska jedinjenja - androsteron i adrostenol, koji se ponašaju kao seksualni pokretači. Uz to, dokazano poboljšavaju količinu i kvalitet sperme. Dakle, zeleni smuti svakog jutra i bićete lepši i privlačniji.

ŠARGAREPA

Šargarepa sadrži vitamine koji su izuzetno važni u proizvodnji hormona koji čine čuda kad je seksualni nagon u pitanju, uz naravno svima poznati beta-karoten, od kojeg dobijamo lepu boju kože.

LJUTE PAPRIČICE

Kapsaicin u ljutim papričicama zagreva telo i ubrzava krvotok. Ali deluje i na mozak, koji podstiče lučenje endorfina, hormona zadovoljstva, pojačavajući tako želju za seksom. Ljute papričice izazivaju i spoljne efekte: znojenje, crvenilo i nadute usne...

Komentari (3)

čarls bronson

07.02.2017 09:17

Nisu ni orasi danas k'o pre dvadeset godina .

Sosa

07.02.2017 16:12

Ovaj recept je lupanje da se nesto napise. 5 skakavaca 1 osa problem resen.

momazver

07.02.2017 16:14

Majice,dušo,jel to u tebe uš'o,posle 8 godina, čvrst,erotski potentan,duh kuhinje?Grk je,izgleda, nadrlj'o! Ima da trokira ...al' ko zna...kako ste krenuli možda bude i dece ..Jedino ne znam što Slavica, bez potfelja zadužena za populacionu politiku, ćuti? Ne dade u javnost ni jedan takav recept...biće čuva za po kući.