Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje
Shutterstock
Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje

Shutterstock

Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje, Foto: Shutterstock

Posle vežbanja se osećate snažnije i pozitivnije, jer kao što je svima poznato, fizička aktivnost podstiče oslobađanje endorfina, dopamina i serotonina koji su zaduženi za dobro raspoloženje.

Pored toga, evo još nekoliko razloga koji potvrđuju mišljenje naučnika:

1. Uzbuđenost: Istraživanja su pokazala da vežbanje znatno povećava fiziološku seksualnu uzbuđenost. Razlozi za to su što fizička aktivnost podstiče cirkulaciju, pa se povećava dotok krvi u vaginu i klitoris, što dovodi do povećane lubrikacije. Navodi se kako je potrebno samo 20 minuta vežbi. kako bi telo žene bilo spremno za intezivnije seksualno iskustvo.

2. Samopouzdanje: Teretana može da učini čuda za žensku figuru, i samim tim, podigne samopouzdanje. Samokritične žene se teže opuštaju u spavaćoj sobi, jer su opterećene pronalaženjem novih mana, dok žena koja je zadovoljna svojim izgledom odiše samouverenošću i lakše se prepušta zadovoljstvu u krevetu.

Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje

Shutterstock

Seks, Foto: Shutterstock

3. Pojačani orgazmi: Nije bitno da li dižeš tegove ili se baviš jogom, bilo koja fizička aktivnost je korisna je popravlja raspoloženje i opušta, što dovodi do lakšeg dostizanja orgazma.

4. Oslobađanje od negativnih misli: Anksioznost i razmišljanje o problemima predstavljaju opterećenje koje može dovesti do smanjenja seksualne želje. Međutim, ako u teretani izbacite negativnu energiju i ispraznite glavu od svega što vas muči, bićete spremni za akciju s partnerom.

5. Bliskost sa partnerom: Zajedničko vežbanje, a nakon toga uživanje u omiljenoj aktivnosti, pojačaće osećaj bliskosti između partnera.

6. Poništava negativne efekte lekova: Naročito one koje se odnose na smanjenje seksualne želje, koje mnogi lekovi, a pre svega antidepresanti mogu da izazovu. Smanjenje libida kao posledica uzmianja lekova, može se preduprediti seksualnom aktivnošću posle vežbanja.

seks, masturbacija, masturbiranje, samozadovoljavanje

Shutterstock

seks, Foto: Shutterstock