MUŠKARCI, NE TREBA VAM VELIK PE*IS ZA DOBAR SE*S Potrebne su vam samo ove osobine i stvar je rešena!

Hoće li muškarac imati puno ili malo seksa, to ovisi o njegovim karakteristikama. Znanstvenici i terapeuti otkrivaju koje osobine imaju turboseksi frajeri…

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav
seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav, Foto: Shutterstock, ilustracija

Muškarac treba biti atraktivan, istreniran, pametan i strpljiv: tako su neke žene opisale muškarca iz snova. Međutim, stručnjaci i istraživanja otkrili su koje karakteristike zapravo treba imati muškarac – kako bi bio seksualno „uspešan“.

 

 

1. Empatija

Istraživanje u kojem je učestvovalo 4000 žena pokazalo je da empatija igra značajnu ulogu kod izbora partnera. Čak 89 posto anketiranih žele osećajnog muškarca uz sebe. Dakle, muškarci koji mogu pročitati potrebe druge osobe imaju više seksa, tvrde stručnjaci. Ako žene osete da ih netko razume, lakše im je opustiti se za vreme seksa – a što je bolji seks, to će se češće ponoviti.

https://www.alo.rs/alo-saveta/ljubav-i-sex/samo-ova-stvar-garantuje-najbolji-se-s-nista-vam-vise-nije-potrebno/199982/vest

 

2. Odvažnost i samouverenost

Ako muškarac samouvereno nastupi, lakše mu je upoznati potencijalne partnerke za seks – a to je prva pretpostavka za seksualni uspeh. Osim toga: ko ne veruje sam u sebe, „sakriva“ će se i za vreme seksa i verovatno neće uživati kako treba. A onda seks nije baš dobar. Zapravo, za dobar seks treba odvažnost. Ko je dovoljno hrabar, može pokazati svoje potrebe, može profitirati u krevetu. Samopouzdanje i odvažnost su zbog toga važni sastojci za aktivan seksualni život. Stručnjaci tvrde da to vredi i za nas žene.

Seks
Seks, Foto: Profimedia.rs

3. Sposobnost uživanja

Još jedna karakteristika muškaraca koji se više seksaju jeste sposobnost uživanja, tvrde stručnjaci. Svako treba pokušati sve napraviti da njegov partner uživa. Međutim, za kvalitet i učestalost seksa važno je i da sami uživamo – to vredi i za muškarce i žene.

4. Humor

Humor je u svim segmentima veze jedna od najvažnijih karakteristika partnera. Prema nekim novim istraživanjima, ženama je humor jedna od tri najvažnije stvari za uspešnu vezu. Šarmantnom i duhovitom muškarcu biće relativno lako nasmejati, te je „pridobiti“. Međutim, i u čvrstoj vezi je humor važna osobina – naime, humor smiruje konflikte te stvara blizinu. Tako nastaje neka lakoća koja pogađa srž ljubavi. A ta lakoća potrebna je u vezi za strastven i ispunjen seks.

seks, loš seks, raskid, svađa
seks, loš seks, raskid, svađa, Foto: Shutterstock, ilustracija

5. Kombinacije

Australski naučnici nedavno su objavili iznenađujuće rezultate njihovog istraživanja. Procjenjivali su već postojeće podatke jedne seks-ankete iz 2016. godine – s ciljem da otkriju postoji li veza između učestalosti seksualnih aktivnosti te uspeha u nastavku vrste kod muškarca. I zaista: naučnici su isfiltrirali tri različite osobine – koje imaju prvenstveno seksualno aktivni muškarci. Prema tom istraživanju muškarac se češće seksa ako je društven i empatičan, društven i savestan ili svestan i empatičan.

Seks, strast, par, vođenje ljubavi, predigra
Seks, strast, par, vođenje ljubavi, predigra, Foto: Shutterstock, ilustracija

6. Hemija jednostavno mora odgovarati

Sve te stvari i žene i muškarci moraju promatrati s distancom, tvrde stručnjaci. Teško je reći da muškarci s određenim karakteristikama imaju veći uspeh u seksu. Možda je empatija i društvenost prednost kod upoznavanja. Ali, kad muškarac osvoji ženu, a jednog dana dobiju decu, onda njegova „društvenost“ ženi i nije baš više super – osobno ako je ona sama kod kuće sa detetom dok se on druži sa ekipom u nekoj birtiji. Stručnjaci se slažu da je jednostavno važno da između dvoje ljudi odgovara hemija – a na to se ne može uticati s bilo kakvim karakteristikama.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Pera Kojot
  05/12/2018 - 17:08
  Frojd je jednom prilikom rekao da bi muskarac bio dobar ljubavnik treba da ispunjava samo ova 2 uslova: da je inteligentan i da je potentan!!!!
  • To jest @Pera Kojot
   06/12/2018 - 12:50
   Obrazovan i mlad. Ali, muskarci sa samopouzdanjem (kako-tako) karaju do kraja zivota
 • Korisnik: Baka Mara
  05/12/2018 - 16:29
  Ne mora da je veliki, samo nek je cvrst
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi