Seks, strast, par, ljubav
Shutterstock, ilustracija
Seks, strast, par, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Seks, Foto: Shutterstock, ilustracija

Šenon (30) je 2011. godine, kako kaže, doživela veliki ljubavni brodolom. Zabavljala se sa dečkom sa kojim je izgubila i nevinost i dve godine je sve super funkcionisalo da bi na kraju saznala da on sve te godine uporedo preko interneta upoznaje druge žene i sa njima ima seks. To saznanje joj je, kaže, preokrenulo život.

Te 2014. godine imala sam 26 godina i svako veče bilo mi je veče za sastanak. Nije me interesovalo šta momak sa kojim se sastajem zaista misli o meni. Interesovao me je samo seks. U to vreme živela sam u Vašingtonu koji je prilično otvoren, pa se nisam osećala usamljeno u svojim seks avanturama.

Ponedeljak mi je bio sjajan dan za sastanak jer se tako razdrma tuga zbog prvog radnog dana.

Utorak je takođe bio sjajan za seks bez obaveza, naročito zato što utorkom nisam odlazila u teretanu, pa bi mi seks to nadomestio.

Seks, strast, par, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Seks, Foto: Shutterstock, ilustracija

U sredu bih već mogla da pozovem nekog frajera koga sam upoznala za vikend - osim ukoliko za vikend već nismo spavali.

Četvrtak mi je bio sjajan jer je većina barova imala specijalne ponude pred vikend, pa bih se jeftinije napila za kraće vreme, spavala sa frajerom i produžila dalje.

Vikend kao vikend - petak, subota i nedelja rezervisani su za izlaske i seks.

I moje prijateljice primetile su da se nešto dešava sa mnom ali nisu imale pojma o razmerama. U to vreme sam već promenila 60 frajera, a one o tome nisu ni sanjale.

Onda sam se 2015. godine strašno uplašila da sam zatrudnela, i nije bilo nimalo smešno kao što biste pomislili na osnovu komedija koje se bave tematikom raspuštenih devojaka. A onda sam saznala da imam polno prenosivu bolest, ali i da nemam pojma sa kim sam sve spavala. Znala sam da nešto moram da menjam, ali to je bilo jače od mene.

Gde god da odem, vrebala sam nove muškarce - teretana, poslovni sastanci, metro, radnja, džogiranje, ma svuda. Mozak mi je bio podešen samo na tu frekvenciju. Prijatelji su počeli da se šale da kod muškarca tražim samo jedno - da ima puls.

Prijateljice, i dalje nesvesne toga što mi se događa, stalno su me pitale kako to muškarci tako jure za mnom a izgledam potpuno prosečno. I govorila sam im istinu - da im se predstavim i jasno stavim do znanja šta hoću.

Vrhunac je bio kada je moja bliska prijateljica odbila da mi da gutljaj svog pića jer se stalno ljubakam sa strancima pa se plašila da ću joj nešto preneti.

To me je na kraju navelo da potražim pomoć psihologa i život mi je mnogo bolji. Sada, kada sam pod stresom, odem da džogiram umesto da tražim nekoga za seks. Cenim svoje prijatelje i ne zaboravljam na njih. Bila sam i u nekoliko veza i bila sam potpuno verna. Pored toga, uzimam i kontraceptivne pilule, pa mi je seksualni nagon dodatno smanjen.

Ono što ja vidim kao problem je da većina ljudi seksualnu zavisnost vidi kao sjajnu stvar - jer seks je sjajan, pa što ga ne bi bilo još više. Nisu svesni koliko to može da uništi čoveku život.

I gde sam sada? Sama sam i bez seksa već mesec dana. Opet me je povredio dečko koji mi se dopao, ali to ne lečim beznačajnim seksom već pripremama za maraton. Slobodna sam, napokon. Da li u ovom trenutku želim seks? Da. A da li ću preživeti ako ga ne bude bilo? Apsolutno i sa zadovoljstvom.

Seks, strast, par, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Seks, Foto: Shutterstock, ilustracija