Orgazam, seks
Shutterstock, ilustracija
Orgazam, seks

Shutterstock, ilustracija

Orgazam, Foto: Shutterstock, ilustracija

U istraživanju naučnici su želeli da dobiju odgovor na pitanje koliko često muškarci glume orgazam. Ispitali su 280 muškaraca u dobi između 18 i 29 godina. Gotovo jedna četvrtina priznala je da su najmanje jednom za vreme seksa s partnerkom odglumili vrhunac. Razlozi za to su različiti: seks je trajao predugo, više nije mogao zadržati uzbuđenje, izgubio je volju ili je nastupio umor.

Koliko muškaraca glumi?

Jesu li muškarci izuzetak? Verojatno nisu. U istraživanju Kansas iz 2010. godine naučnici su ispitali 180 studenata te su došli do rezultata da je oko četvrtina ispitanika barem jednom u životu odglumila orgazam.

Kako im to, zaboga, uspeva?

Muškarci pokušavaju da odglumr svoj orgazam „akustičnim signalima“ – glasnim stenjanjem, teškim i ubrzanim disanjem te snažnim napinjanjem tela nakon kojega sledi opuštanje. Posebno ako imaju kondom, ženama je teško ustanoviti je li došlo do izlivanja semene tečnosti. Brzim skidanjem i bacanjem kondoma muškarac sprečava da žena vidi prevaru. Kod seksa bez kondoma muškarci odglume da brišu penis toaletnim papirom ili peškirom.

Kako možeš saznati je li glumac?

To možeš uraditi s jednostavnim trikom: nežno ga diraj po njegovom osetljivom mestu. Nakon orgazma je muškarac ekstremno osetljiv na dodire, škakljiv ili se čak i lagano naježi. Ako ne reaguje osetljivo na dodire, moguće je da nije doživeo vrhunac.

Šta uraditi ako je glumio?

To uvek zavisi o tome u kakvoj si vezi s ljubavnikom. Ako je to bio seks za jednu noć, onda se ne isplati dugo pričati o tome. Međutim, ako ste u dužoj vezi, onda je jako važno saznati zašto je on odglumio orgazam i koliko često to radi. Možda ima neke želje koje bi rado podelio s tobom ili je u nekom području svog života u velikom stresu. Budi iskrena s partnerom i reci mu da ga razumeš te da si tu za njega. Tako ćeš vašoj vezi – i seksualnom životu – dati sasvim novi, možda čak i uzbudljiviji smer.

Seks ljubav strast krevet orgazam ljubav zavođenje

Shutterstock

Seks, Foto: Shutterstock