Seks Orgazam Masturbacija Masturbiranje Samozadovoljavanje
Shutterstock
Seks Orgazam Masturbacija Masturbiranje Samozadovoljavanje

Shutterstock

Orgazam, Foto: Shutterstock

Ukoliko imate sreće, do sada ste već imali pregršt klitorisnih orgazma, a možda i po koji vaginalni (G tačka). Međutim, ekspreti kažu da je moguće da imate takozvani spojeni orgazam ili "Sveti Gral" doživljavanja seksualnog vrhunca. Naravno, to je malo kompleksnije od doživljanja samo jednog ili drugog orgazma, ali seksolog Ejmi Levin kaže da je moguće uz malo truda.

Logika nalaže da je za ovakav orgazam neophodna stimulacija klitorisa i G tačke u isto vreme. Ono što se razlikuje su "cake" dosezanja željenog cilja, pa evo koje su vam opcije:

Tokom masturbacije

Vi najbolje znate šta vas "pokreće", pa počnite odatle. Tokom masturbacije, fokusirajte se na stimulaciju klitorisa. U trenutku kada osetite da "magija" deluje, iskoristite zakrivljenu seks igračku za G tačku (možete da probate i prstima druge ruke, ako već znate gde vam je tačka), i nastavite sa stimulacijom krlitorisa.

Važno je da pre dodirivanja G tačke, sačekate da budete dovoljno nadraženi, jer se ova famozna tačka ne pojavljuje ukoliko ne osećate zadovoljstvo, rekla je Levin.

Tokom oralnog seksa

Zagrejte se predigrom i neka fokus partnera bude na vašem klitorisu. Osećate toplinu? Pre nego što doživite klitorisni orgazam, neka vam partner prstom stimuliše G tačku. Kako biste mu pomogli da je nađe, lezite na leđe i podignite noge.

Dlan bi trebalo da mu je na gornjem delu vaše vagine, a prst u njoj. Ukoliko imate seks igračku i to će poslužiti svrsi, a partner može nesmetano da nastavi sa oralnim zadovoljavanjem, piše mondo.rs.

Tokom seksa

Levin preporučuje da vam partner stimučiše klitoris prstom ili seks igračkom tokom predigre. Kada uđete u "raspoloženje", počnite sa "dogi stajl" pozom (klečite, ruke su vam na krevetu, a partner ulazi u vas od pozadi).

Umesto da se podupirete dlanovima, spustite se na laktove, jer to podiže vašu karlicu za maksimalnu stimulaciju G tačke. Ukoliko partner ne može da nastavi da vam nadražuje klitoris, uradite vi to sami, jer krajnji rezultat će vam se sigurno dopasti.