Seks
Profimedia.rs
Seks, strast, par, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Seks, Foto: Shutterstock, ilustracija

Pitanje najčešće ide otprlike ovako: "Da li česti seksualni odnosi menjaju oblik/veličinu vagine? Takođe, ako žena mnogo puta ima seks sa muškarcem sa izrazito velikim penisom, da li će se oblik njene vagine trajno promeniti? Ili će se ipak svaki put 'vraćati' u svoj prvobitni oblik?"

Evo šta stručnjaci misle o tome:

- Mnogo je ljudi koji pogrešno pretpostavljaju da žene koje se ređe seksaju, imaju užu vaginu, ali to uopšte nije tačno - kaže doktorka Dženifer Vajder.

Ključ je u elastičnosti mišića vagine.

- Oni se šire i vraćaju u normalno stanje nakon svakog seksualnog odnosa kao i nakon porođaja - ističe Vajder.

Ipak, postoje dve situacije kada vagina može drastično da promeni oblik, i to na duže vreme. U pitanju su porođaj i starenje.

- Neka istraživanja su pokazala da je vaginalnim mišićima potrebno i do šest meseci nakon trudnoće kako bi se vratili u normalnu veličinu i oblik. Kako žena stari, nivo hormona opada, što znači da vaginalni zidovi postaju tanji i manje elastični, pa mišići mogu da se opuste. Na svu sreću, bez obzira na to koliko žena ima godina, to može da se reši pomoću Kegelovih vežbi.

Ukoliko imate osećaj da vam je vagina uža tokom seksa, to nije rezultat manjka istog, već možda jednostavno niste dovoljno uzbuđeni.

 

Komentari (6)

Цицка

04.09.2018 19:21

To vam je isto kao sa probusenim usima za mindjuse , ako posle toga ne nosite mindjuse rupica na usima kroz par godina ce da zaraste kao da niste busili usi .

Pera Detlic

05.09.2018 10:59

@Цицка - Cicika nije isto busiti sa hilti ili obicnom busilicom. Hilti gde busi tu beton puca.

nedjo

04.09.2018 20:53

moze,ja ih busam

Pera Detlic

05.09.2018 09:41

Može....... 100% garantujem da je tako, gde moj prodje tu ni dlake ne rastu.

XXL

05.09.2018 13:22

Ne, nego se skupi od pranja.

Pera Detlic

05.09.2018 15:46

@XXL - Znam zenu isla na usivanje...pocepo je covek.