„SERBIA FASHION WEEK”, MODNI DOGAĐAJ SEZONE Zvonko Marković u Skupštini Srbije!

Nacionalna nedelja mode „Serbia Fashion Week“, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održana od 9. do 16. novembra 2015. godine, i to u dva grada – u Novom Sadu i Beogradu.

Zvonko Marković
Zvonko Marković , Foto: Dalibor Danilović

 

Svečano otvaranje biće u Beogradu, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, što će biti prva revija ikada održana u tom prostoru. Učestvovaće dizajneri koji su svoje kolekcije u julu predstavili u Parizu, na prestižnoj Nedelji visoke mode – Ejmerik Fransoa i Zvonko Marković.


- Ovo je revija koju već mesecima ugovaramo i planiramo. Obojica dizajnera učestvovali su na Nedelji visoke mode u Parizu i tamo je njihova revija bila održana u velelepnom prostoru koji je kulturni spomenik. Za njihovu reviju u Beogradu hteli smo isto to.

Iz Pariza u Beograd:  Kreacije Zvonka  Markovića
Iz Pariza u Beograd: Kreacije Zvonka Markovića, Foto: Promo

 

Visoka moda ne može biti prezentovana bilo gde, potreban je prostor u koji će se takve kolekcije „uklopiti“. Znali smo da je jedini pravi izbor Dom Narodne skupštine Republike Srbije - objašnjava Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne nedelje mode.


Nakon svečanog otvaranja, program se nastavlja u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma, gde će biti održane revije više od 70 modnih dizajnera iz Srbije, regiona i sveta.

Ejmerik  Fransoa
Ejmerik Fransoa , Foto: Promo

Najnovije - Alo.rs