Maska za lice
shutterstock
Maska za lice

shutterstock

Maska za lice, Foto: shutterstock

Hladni zimski uslovi mogu oštetiti našu kožu, a to se posebno odnosi na nežnu kožu lica koja je neprestano izložena vetru i hladnoći. Upravo zato, licu je potrebno pružiti odgovarajuću negu i zaštitu.

Avokado za suhu kožu

Za suvu kožu zima je definitivno najgore vreme u godini, zato je kožu potrebno dodatno nahraniti. Maska od avokada je puna minerala, vitamina i antioksidanata pa će rezultat biti mekana i sjajna koža. Unutrašnji deo avokada treba pomešati s malo maslinovog ulja, usitniti i ostaviti na licu da deluje 15 minuta. Prednost ove maske je što će koža biti osetno lepša i zdravija.

Banana za mešovitu kožu

Žene koje imaju ovu vrstu kože mogu je nahraniti s maskom od banane. Ovu masku dobićete tako što izmiksate jednu bananu s tri kašike kisele pavlake. Tako pripremljenu masku nanesite na lice i ostavite da deluje pola sata. Isperite mlakom vodom. Rezultat ove maske je nežna koža i zaštita od hladnoće.

Jaje za masnu kožu

Za ovu vrstu kože idealna je maska od bjelanaca. Dobićete je tako što od jednog belanca napravite penu i nanesete je na lice. Neophodno je da deluje pola sata, a zatim je isperite mlakom vodom. Maska će ukloniti sjaj i suziti pore, a koža će izgledati svežije i zdravije.

puder lice lepota

Shutterstock

lice, Foto: Shutterstock