Zoe Batčelor
Screenshoot Facebook
Zoe Batčelor

Screenshoot Facebook

Zoe Batčelor, Foto: Screenshoot Facebook

Australijanka Zoe Batčelor (34) iz Melburna izgubila je neverovatnih 62 kilograma i sedam veličina odeće. Pre drastične promene Zoe je bila morbidnogojazna s ukupno 127 kilograma nosila je veličinu farmerki 54.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Danas, nakon odluke koja joj je promenila život, ima 65 kilograma i nosi veličinu broj 38, a to je postigla promenivši svoju ishranu. Ona je zamenila slatkiše i brzu hranu vitkim proteinima, povrćem i zdravim ugljenohidratima.

"Uvek sam se zavaravala, nisam htela priznati koliko sam zapravo velika. Nisam mogla zavezati pojas u avionu", započela je svoju priču.

Umesto da pita stjuardesu za produžetak sigurnosnog pojasa, rekla je da će se pretvarati da joj je sigurnosni pojas zakopčan i da se ne vidi zbog stomaka. Inače, to je taktika na koju se oslanjala gotovo 10 godina kako se ne bi osramotila.

"Nisam htela da se suočim sa stvarnošću koliko sam gojazna i da sam tražila produžetak sigurnosnog pojasa, to sve bi postalo stvarno".

Nakon što je pokušala s raznim dijetama i nije uspela izgubiti na težini, gđa Batčelor je nakon konsultacija s doktorom, 2017. godine, otišla na operaciju ugradnje želudačne kile.

"Nikad pre nisam ni pomislila da odem na operaciju koja bi mi pomogla smršam. Ali nakon što sam razgovarala s prijateljicom koja ju je imala te videla rezultate koje je postigla zahvaljujući operaciji, bila sam zapanjena. Sve drugo sam već probala, pa sam pomislila zašto i to ne bih pokušala", priseća se.

Njen suprug Pol (38) i deca Paityn (7) i Ziva (3) bili su joj glavna motivacija za skidanje 62 kilograma. Sada se Zoe više ne mora bojati da će je u avionu uloviti s otkopčanim pojasom.

"Veliki trenutak za mene je bio kad sam prošle godine putovala u SAD na praznike. Ne samo da sam uspela zakopčati pojas, već sam ga morala i stegnuti", prepričava srećan trenutak.

"Bio je to neverovatan osjećaj, nakon toliko vremena što ga nisam mogla zavezati. Sada sam potpuno druga osoba nakon što sam izgubila tolike kilograme i nikad nisam bila tako srećna" zaključuje Zoe.