Kože lice krema mazanje devojka lepotica obrve
Shutterstock
Kože lice krema mazanje devojka lepotica obrve

Shutterstock

lice, Foto: Shutterstock

Isto vredi i ako ste unosili puno šećera i pili puno koefina, jer sve su to stvari zbog kojih vas vaša koža baš i ne voli.

Mi vampredlažemo detoksikacijski program u pet koraka nakon kojeg će vaša koža zasjati.

1. Osnovna nega

Ako želite trajnu promenu na koži, morate se držati osnovne njege i imati uhodanu rutinu. To znači da kožu morate zaštititi preko dana i negovati je preko noći.

Nakon nekoliko dana dnevne zaštite pomoću sredstava koja sadrže antioksidanse i faktore koji štite od UV zračenja te noćne nege koja će hidrirati vašu kožu, postupno ćete videti promenu. Koža će vam postati otpornija, njena struktura će se poboljšati i generalno, koža će vam biti sjajnija.

2. Počastite se parnim tretmanom

Parni tretman koži lica može pomoći da se očisti od nečistoća, ali i da sredstva koja ćete naknadno staviti postignu bolji učinak.

Deset minuta parenja lica pomoći će da se vaši serumi, maske, kreme ili ulja za lice bolje upiju u kožu, što je ključno ako želite svežu i otpornu kožu. Ovaj tretman možete pokušati napraviti sami pomoću peškira i posude tople vode, pri čemu treba biti jako oprezan. Druge opcije su odlazak u kozmetički salon ili kupovina aparata za kućno parenje lica.

3. Dubinski očistite pore

Loša ishrana, malo sna, alkohol, šećer, stres... Sve to ostavlja trag na vašoj koži. Stoga je važno da dubinski očistite pore kako bi preparati za njegu lica imali bolji učinak. Na tržištu postoje razne maske koje će vam pomoći u čišćenju pora, koje trebate naneti dva do tri puta nedeljno.

4. Dajte koži da diše

Vaša koža treba da diše pa joj, ako ste u mogućnosti, priuštite barem dan ili dva bez teške šminke koja zatvara pore. Tako će vaša koža barem nekoliko dana biti opuštena i moći će disati.

Posebno će joj to goditi ako ste noć pre napravili dubinsko čišćenje lica.

5. Hidrirajte se

Iako se ovo najčešće ponavlja u savetima za njegu kože lica, često ostaje zanemaren, ali ipak, hidratacija je jako važna. Ako vam je koža zategnuta ili vas svrbi, to mogu biti znakovi dehidracije pa posegnite za dodatnom čašom vode.

puder lice lepota

Shutterstock

lice, Foto: Shutterstock