Karmin Ruž za usne Šminka Kozmetika
Shutterstock
Karmin Ruž za usne Šminka Kozmetika

Shutterstock

Karmin, Foto: Shutterstock

I dok neke od nas obožavaju boje i u ormaru teško nalaze par crnih, sivih ili belih stvari, nekima je ormar pak ispunjen crnim, sivim i belim stvarima, a boje nose samo na dane kad se osećaju baš posebno srećnima i inspirisanima.

Ali, koliko god nam to na prvi pogled izgledalo nevažnim, boje i naš odabir određenih boja o nama govore mnogo. I tako je odavno; određene boje ruža simbolišu različite stvari, na venčanju se nosi bela boja, a kad smo tužni biramo crnu.

Boje su svuda oko nas i simbolišu naša osećanja i energiju, a sigurno se dosad još niste zapitale šta boje ruževa koje birate na dnevnoj bazi možda govore o vama. Iako zvuči pomalo blesavo, ovo zapravo ima smisla. A, evo što svaka pojedina boja govori.

1. Crveni ruževi

Ako ste vi jedne od onih koje otvoreno govore o strastima, seksu i sličnim temama te ste uopšteno otvorene po pitanju novih iskustava, verovatno često birate upravo klasičnu, crvenu boju ruža. A i ovo je boja za sve žene koje se jednostavno žele osećati seksi i punim samopouzdanja.

2. Metalik ruževi

Metalik ruževi idealni su za devojke koje su u životu uvek odvažne i imaju svojevrsni futuristički pogled na svet. Za sve vas zaljubljenice u tehniku, tehnologiju i sve što je savremeno, ovo je idealna boja ruža, a isto tako ovo biraju devojke koje se upravo šminkom žele posebno istaknuti.

3. Crni ruževi

Ako često birate tamne, pogotovo crne ruževe, verovatno ste osoba koje se ne boji da preduzme rizik i koja je uvek otvorena, iskrena i direktna prema svima. Crni ruževi su itekako hrabar i odvažan odabir, a žene koje ih odabiru su takođe sve to, pa onda još malo više. I da, s ovim ženama je možda najbolje ne ulaziti u rasprave, jer će vrlo verovatno uvek pobediti.

4. Ljubičasti ruževi

Devojke koje biraju ljubičaste boje ruževa često su neverovatno slobodnog duha i uvek traže neke nove avanture, putovanja, iskustva… Ljubičasta je takođe boja za one koji su u potrazi za samima sobom i koji sebe žele bolje upoznati, a kod onih koje ih biraju stvaraju utisak slobode i nesputanosti.

5. Pink ruževi

Žene koje često biraju svetlije nijanse pink ruževa često su pomalo tajnovite, ali se s druge strane vole jako dobro zabavljati. Razigrane su, tople i srdačne i svemu u životu pristupaju s ovim emocijama u sebi, piše Net.hr. 

6. Neutralni ruževi

Nude ruževe najčešće biraju direktne devojke koje svakome u lice kažu ono što žele, bez previše drame, skrivanja i glumatanja. Obično je reč o prirodnim devojkama koje nemaju šta da skrivaju, jer su uvek i sa svima potpuno iskrene, a ovim prirodnim nijansama ruževa te svoje pozitivne osobine još i dodatno ističu.

7. Narandžasti ruževi

Narandžasta je boja onih razigranih, pomalo detinjastih i opuštenih devojaka, koje najviše od svega uživaju u odmoru, praznicima i opuštanju. Takođe, ovakve devojke cene svaki lep trenutak koji im život pruži te im takođe nije nimalo strano provoditi vreme sa samima sobom.

8. Smeđi ruževi

Ovakve, tamnije i jednostavnije boje ruževa najčešće biraju žene koje su pomalo zatvorene i koje se otvaraju samo osobama do kojih im je zaista stalo i kojima sto posto veruju. One su ispred sebe izgradile svojevrstan zid zaštite kojeg je ponekad užasno teško probiti, a pri odabiru ljubavnih partnera i prijatelja često su neizmjerno izbirljive, odnosno, možda bi to bolje bilo reći – oprezne.

9. Kristalni i šareni ruževi

Žene koje se vole dodatno potruditi oko svega u životu, isto se tako vole potruditi i oko odabira ruža koji je često vrlo odvažan i nesvakidašnji. One su takođe vrlo pažljive, strpljive i posvećene – svemu što rade – a isto tako i svakoj šminki, koji baš uvek mora biti sto posto savršen. Jer, ako nešto započneš, onda to napravi tako da bude najbolje ikad. Ovo je njihov životni moto.

10. Mat ruževi

Žene koje najčešće biraju jednostavne, mat ruževe vole da im u životu sve ide glatko i ‘kao po loju’. I da, nisu baš naročito opuštene… Kad se za nešto uhvate, teško im je da to puste, i više su za stvaranje čvrstih i trajnijih odnosa u životu nego li za neobavezne veze i vezice. A to samim tim znači da su u svim vezama u životu neverovatno odane, verne i iskrene, u svakom trenutku.

11. Sjajni ruževi

Hmm, najjednostavnije je reći da su žene koje biraju ovakve ruževe rođene da budu Instagram zvezde. Okej, možda ne nužno, ali su to svakako osobe koje vole biti u centru pažnje i koje vole da je pažnja usmerena ka njima, gotovo uvek. Njima je vrlo važno šta drugi misle o njima i naporno rade na tome da u društvu imaju dobar imidž. To im je, na neki način, čak i mali životni cilj.