VOĆNI KOLAČ OD 200 DINARA: Starinski patišpanj sa šljivama koji će zavoleti i najveći gurmani!
Miris sveže ispečenog kolača sa svežim voćem je nešto što nas vraća u detinjstvo. Neka se na velika vrata vrati u vaš dom.
Potrebno je:
5 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
15 kašika ulja
15 kašika jogurta
1 kesica praška za pecivo
20 svežoh šljiva
Priprema:
U pleh sipajte malo ulja i brašna i pripremite ga za pečenje patišpanja.
U posudi odvojimo belance od žumanceta, pa belance penasto umutimo sa šećerom, a onda postepeno dodajemo šećer i preostale sastojke. Kad se dobije lepa kremasta smesa sve to prespemo u pleh i kratko zapečemo u rerni. Nakon 5,6 minuta odozgo staviti šljive i peći još oko 40 minuta u rerni. Kolač je gotov kad se uhvati lepa korica i kad porumeni. U zavisnosti od toga šta više volite odozgo možete staviti prah šećer ili umutiti šlag pa premazati preko kolača kada se ohaladi. Dobićete fenomenalnu poslasticu kojoj niko neće moći da odoli.
Komentari (2)
Tanja
28.08.2018 14:18
I kazes 200 dinara....
Pera Detlic
28.08.2018 14:56
Kad bi u prodavnici prodavali ulje na kasiku i na pijaci 20 sljiva bilo bi 200 klindzi...