Čokolada, kolač desert, torta, slatkiš, mus
Shutterstock, ilustracija
Čokolada, kolač desert, torta, slatkiš, mus

Shutterstock, ilustracija

mus, Foto: Shutterstock, ilustracija

Poznati model Krisi Tejgen objavila je čak dva kuvara, punih jednostavnih i ukusnih recepata.

Među njima ističe se recept za neodoljivi čokoladni mus, koji je osvojio njene obožavaoce. Ovaj dezert može svako da napravi, a u nastavku sledi recept.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastojci:

Za čokoladni mus:

1 šoljica čokoladnih mrvica

1/3 šoljice punomasnog mleka

3/4 šoljice slatke pavlake

Za keks:

2/3 šoljice šećera

2 kašike vode

4 kafene kašike meda

1/4 kašikice soli

1 šolja hrskavih žitarica

prstohvat sode bikarbone

1/3 šoljice prženih iseckanih lešnika

Priprema čokoladnog musa:

U većoj posudi pomešajte mleko i čokoladne mrvice (može da se koristi i usitnjena čokolada). 

Mešavinu staviti u mikrotalasnu peć i sačekati oko minut i 15 sekundi, ili kuvati na laganoj vatri na šporetu dok se sastojci ne spoje. Pričekati petnestak minuta da se smeša ohladi, a potom u nju umititi (prethodno pripremljenu) slatku pavlaku. Kako bi smeša bila gusta i lagana, ne treba sastojke mešati prebrzo. Dobijeni mus se servira u dve čaše, i ostavi da se hladi.

Priprema keksa:

Pomešajte šećer, med i vodu, i zajedno ih kuvajte na laganoj vatri dok se ne dobije smesa koja podseća na karamelu (sve vreme mešati smesu). Kada se dobije takva tekstura, pomeriti smešu sa šporeta i dodati so, sodu bikarbonu, žitarice i lešnike.

Dobro promešati sastojke, a potom uliti u veliku ravnu posudu, na koju je prethodno postavljen papir za pečenje. Pričekati da se sve dobro ohladi i učvrsti i zatim iseckati na sitne komadiće.

Čokolada, kolač desert, torta, slatkiš, mus

Shutterstock, ilustracija

mus, Foto: Shutterstock, ilustracija