Palačinke
Shutterstock
Palačinke

Shutterstock

Palačinke, Foto: Shutterstock

Ove sjajne i ukusne palačinke, obogaćene su jednim tajnim sastojkom! Iako palačinke ne jedemo svaki, ove biste definitivno mogli da jedete bez griže savesti! Zašto? Zato što su pripremljene sa sjajnom i zdravom blitvom, belim lukom i malo belog vina.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Pripremite ih u bilo koje doba dana i uživajte u mirisnim palačinkama. Doduše, ovo su slane palačinke tako da nećete moći da ih namažete omiljenim slatkim namazom, ali neka vas to ne brine. Postoji mnoštvo načina kako ih možete jesti i uživati u njima - na primer s posnim sirom, pavlakom, domaćim namazima od sira i slično. A uvek možete dodati i malo šunke!

Sastojci:

1 šoljica glatkog brašna
so i biber
4 jaja (2 cela + 2 žumanca)
1 češanj belog luka, sitno nasečen
2 kašike belog vina
1/2 šoljice mleka
200 g blitve,
maslinovo ulje

Palačinke sa cimetom i jabukom

Shutterstock

Palačinke sa cimetom i jabukom, Foto: Shutterstock

Priprema:


Pomešati brašno i kašičicu soli pa dodati 2 cela jaja i 2 žumanca. Sipati vino i potom mleko, i mešajte mutilicom kako ulevate mleko. Dodati beli luk i malo bibera pa izmešati smesu da nema grudvica; staviti u frižider na najmanje dva sata. Kada je smesa ohlađena, izvaditi je i od belanaca umutit čvrst sneg. Blitvu iseći na tanke trakice pa je, sa belancem, nežno umešati u ohlađenu smesu jaja i brašna. Zagrejati ulje pa praviti palačinke veličine po želji. Poslužiti tople.