Palačinke
Shutterstock
Palačinke

Shutterstock

Palačinke, Foto: Shutterstock

Palačinke su omiljeno jelo u mnogim srpskim kućama, a mnoge domaćice imaju prave muke da naprave idealno testo za ovu poslasticu.

Predstavljamo vam sjajan kulinarski trik, kojim se služe poslastičari, a koji testo za palačinke čini mekanim, slasnim i vazdušastim.

Portal „Genius recipes“ piše da je ključno da koristite sveža jaja, a osim toga trebalo bi da testo pripremate na nešto drugačiji način.

U receptu kojim se hvale najbolji poslastičari, jaja se prvo razbijaju i odvaja se žumance od belanceta. Žumance se meša sa mlekom, a belance sledi na samom kraju, kako bi palačinke dobile vazdušastu formu i mekoću.

Palačinke

Shutterstock

Palačinke, Foto: Shutterstock

Dodavanje belanceta na kraju pripreme testa je trik koji se koristi u pripremi suflea – kako bi sufle ostao penast i legan. Osim mekoće i vazdušastosti, pripremom palačinki na ovaj način testo će postati tanje i biće mekano.

Ovaj trik možete da primenite u svakom receptu za palačinke u kome se koriste jaja.

Samo odvojite žumance od belanceta, u posudi sipajte suve sastojke, a u drugoj žumance dodajte u tečne sastojke. Sada pomešajte suve i tečne sastojke zajedno, i na kraju dodajte belance u celokupnu smesu.

Ostavite da odstoji oko 5 minuta i vaše palačinke su spremne za pečenje.

Komentari (2)

Jelena

24.08.2018 15:51

Najmekse su kada se ne stave jaja?

Simke

25.08.2018 22:44

@Jelena - .....da,kad se nestave jaja nego ono drugo.....