Ajvar, ljutenica, zimnica
Shutterstock
Ajvar, ljutenica, zimnica

Shutterstock

Ajvar, ljutenica, zimnica, Foto: Shutterstock

Vreme je da se razmišlja o zimnici, a ovu ljutenicu ne smete preskočiti!

Sastojci: 20 kg crvene paprike,

- 6 kg patlidžana,

- 2,5 kg paradajz pirea,

- 2,5 l ulja,

- 2-3 kašike šećera,

- so po ukusu

Paprika

Profimedia

Foto: Profimedia

Priprema: Operite paprike i patlidžan i ispecite ih. Nakon toga ih oljuštite.

Gotov patlidžan i paprike sameljite u mašini.

Jedan litar ulja zagrejte i sipajte mleveno povrće i paradajz pire. Nakon što provri, uz neprestano mešanje postepeno dodajte i ostatak ulja.

Pre nego što skinete s vatre, dodajte so i šećer i ponovo mešajte. Nakon toga ostavite da se malo ohladi i punite staklene tegle, koje ste prethodno sterilisali.

Komentari (1)

Laki

20.08.2018 15:57

Ovakav recept ne da nije u redu vec je skrnavljenje recepata, ljutenica na starinski nacin naslov a ljute paprike u receptu nema, dali je greska ili neznanje prosudite sami,