Hleb Džem Marmelada
Profimedia
Hleb Džem Marmelada

Profimedia

Hleb Džem Marmelada, Foto: Profimedia

 

Ukusan džem od kajsija je kralj doručka, odličan dodatak letnjim poslasticama, a možete da ga poslužite i kao prilog mesu.

Sastojci:

1,5 kg svežih kajsija
1 kg šećera
200 ml soka od jabuke
1 veći limun
komadić maslaca
Priprema:

KORAK 1:

Operite kajsije i očistite ih od koštica. Isecite kajsije na komade, stavite ih u veliki lonac i dodajte sok od jabuke. Kuvajte dok smesa ne provri, smanjite temperaturu, pa prokuvajte još desetak minuta dok kajsije ne omekšaju.

KORAK 2:

Smesi dodajte šećer i sok od jednog limuna, pa promešajte i pustite da se krčka na umerenoj temperaturi još dvadesetak minuta.

 

Džemsejšjn!#jam #appricot #home #holiday

A post shared by Michaela Čobejová (@cobejova) on Jul 2, 2018 at 2:03am PDT

 

KORAK 3:

Pomerite lonac s vatre i skinite eventualne nečistoće s vrha lonca. Vrućem džemu dodajte komadić maslaca, dobro promešajte celu smesu i pustite da se ohladi desetak minuta. Tako pripremljen džem sipajte u tople sterilizovane tegle, poklopite ih i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

SAVET:

100 grama ovog voća ima samo 36 kalorija, a čini čuda za vašu kožu!

Niste sigurni da je džem gotov? Drvenom varjačom prebacite malu količinu vrućeg džema na hladan tanjir (tanjir stavite u frižider da biste ga ohladili). Pričekajte minut. Ako tanjir možete da okrenete iznad svoje glave bez curenja, znači da je džem gotov. U suprotnom nastavite da kuvate voćnu smesu.

Komentari (2)

sumadija

10.07.2018 11:53

Boze me sačuvaj šta sve neću pročitati...komadić maslaca u dzemu!!!

OOUR

10.07.2018 13:54

@sumadija - To je da, posle, ne moramo prvo da mazemo puter, pa dzem! Ovako je 2u1. ;-)