ALO! I BAKINA KUHINJA Složenac sa krompirom i kiselim mlekom

Jako fin i lagan recept.

Složenac sa krompirom i kiselim mlekom
Složenac sa krompirom i kiselim mlekom, Foto: Bakina kuhinja

Zapečeni složenac, kombinacija krompira i raznovrsnog povrća, a poseban ukus mu daje mešavina kiselog mleka, jaja, sira i začina. Napravite obavezno i uživajte u ovom divnom obroku savršenog ukusa.

REŠAVA MNOGE PROBLEME! Mesec dana je bio smuti od bundeve, kada čujete šta mu se desilo, uradićete isto!

Potrebno je:

1/2 kg krompira
2 mlada plava patlidžana
200 gr sira
100 ml kiselog mleka
2 jaja
ulje...so biber
4 čena belog luka
mala glavica crnog luka
1 mala k.k. aleve paprike
začin
kačkavalj

ALO! I BAKINA KUHINJA LENJA PITA je jedan od srpskih brendova, a BOLJA OD OVE NE POSTOJI!

Priprema: 

Krompir i plavi patlidžan očistiti, oprati i iseći na krugove. Posoliti, dodati malo začina soli, ulja, bibera i malo aleve paprike. Sve izmešati. Sir izdrobiti, dodati izdrobljen beli luk i jaja i sve izjednačiti.

ODLIČNA STVAR! Ako želite da vam koža bude sjajna, napravite masku od LUBENICE!

Pekač podmazati uljem, poređati malo krompira, crni luk na krugove, pa sir i jaja, krompir, sir... Krompir i odozgo zaliti ostatkom sira i jaja.

Na kraju narendati malo kačkavalja i peći na 200 stepeni 45 minuta.

Još jedan recept iz Bakine kuhinje

 

  • Korisnik: dragans
    20/07/2018 - 23:03
    Jel' su tikvice ili plavi patlidzan?me
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najnovije - Alo.rs