Složenac sa krompirom i kiselim mlekom
Bakina kuhinja
Složenac sa krompirom i kiselim mlekom

Bakina kuhinja

Složenac sa krompirom i kiselim mlekom, Foto: Bakina kuhinja

Zapečeni složenac, kombinacija krompira i raznovrsnog povrća, a poseban ukus mu daje mešavina kiselog mleka, jaja, sira i začina. Napravite obavezno i uživajte u ovom divnom obroku savršenog ukusa.

Potrebno je:

1/2 kg krompira
2 mlada plava patlidžana
200 gr sira
100 ml kiselog mleka
2 jaja
ulje...so biber
4 čena belog luka
mala glavica crnog luka
1 mala k.k. aleve paprike
začin
kačkavalj

Priprema: 

Krompir i plavi patlidžan očistiti, oprati i iseći na krugove. Posoliti, dodati malo začina soli, ulja, bibera i malo aleve paprike. Sve izmešati. Sir izdrobiti, dodati izdrobljen beli luk i jaja i sve izjednačiti.

Pekač podmazati uljem, poređati malo krompira, crni luk na krugove, pa sir i jaja, krompir, sir... Krompir i odozgo zaliti ostatkom sira i jaja.

Na kraju narendati malo kačkavalja i peći na 200 stepeni 45 minuta.

 

Komentari (1)

dragans

20.07.2018 23:03

Jel' su tikvice ili plavi patlidzan?me