mikrotalasna kuvanje povrće
Profimedia
mikrotalasna kuvanje povrće

Profimedia

 Foto: Profimedia

Ovom logikom vode se mnoge srpske domaćice. Svaka žena dovija se da ručak skuva što povoljnije. To da spremate sami i nije tako teško - štaviše, povoljnije je nego da kupujete gotovu hranu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Pre nekoliko dana pošlo mi je za rukom da skuvam ručak za 200 dinara. I to lep ručak, iskrena da budem.

Nisam znala da je tako jeftin dok nisam sela da kalkulišem.

Računanje Digitron

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Spremala sam ono što i inače spremam kad sam u frci. Iseckam sve na komade, strpam u rernu i ćao!

Pola kilograma krompira isečeno na kockice, nekoliko šargarepa i dva komada bataka u komadu.

Kada žurim, najbrže mi je da sve sjedinim u vatrostalnoj činiji, sa nekoliko kapi maslinovog ulja, malo vegete, glavicom luka i dve čaše vode.

Karabataci u saftu sa rižotom

shutterstock

 Foto: shutterstock

Kad je zamirisalo, sa svim smećem u kantu sam krenula da zafrljačim i račun. Kad tamo - čudo!

- Dva velika parčeta pilećeg batka i karabatka koštali su me 114 dinara, jer je piletina bila 260 dinara na akciji.

- Pola kilograma krompira je bilo oko 20 dinara, glavica luka je 5 dinara, a tri šargarepe oko 12 dinara.

 

Cena mog ručka za dve osobe bila je, kako je digitron pokazao, samo 151 dinar!

Kad se na to doda trećina pakovanja tost hleba, i dve paprike i dva paradajza koliko sam utrošila na salatu, cifra je zaokružena na oko 200 dinara.

Ko kaže da ne može?

Komentari (1)

Detelina

29.10.2018 12:36

To vi nazivate rucak.E pa ako je tako.Moze kod mene i jeftinije,da se bude sito i duze.Meso ce malo zasititi.Rucak posle kog dugo ne ogladnite ovaj vas,nije sigurno.