ALO! I BAKINA KUHINJA Recept za suve punjene paprike kakve nikad do sada niste jeli!

Fantastične su za vreme posta, a mogu se jesti i hladne.

Punjene paprike
Punjene paprike, Foto: Bakina kuhinja

Za ovaj recept potrebno vam je:

10 suvih paprika

1 praziluk
2 šargarepe
3 čena belog luka
100 gr pirinča
1 -2 paradajza
100 gr seckanih oraha
suvog začina
aleve paprike
bibera, ulja

Priprema:

Na ulju propržiti praziluk i rendanu šsargarepu, dodati seckan beli luk, alevu papriku, biber začin, opran pirinač, seckan orah, i sve dobro izmešati.

Paprike potopiti u mlaku vodu na kratko pa puniti nadevom. Zatvarati kolutovima paradajza. Ređati u tepsiju koju malo podmažete uljem. Nalijte vodom da ogrezne pa kuvati oko 20 min. Naseći još jedan veći paradajz pouljiti malo papriku, pa je staviti u rernu još na 15-20 min da se zapeče i tečnost ispari, ali ne sasvim. 

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Najnovije - Alo.rs