Hleb
Shutterstock
Hleb

Shutterstock

Hleb, Foto: Shutterstock

KAKO UMESITI TESTO ZA HLEB:

1. Uzmete neku činiju koja je malo veća, u nju sipajte tri pune činije brašna (činije koje su malo manje).

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

2. Na sredini činije u kojoj je brašno, napravite malo udubljenje u brašno, i u tom udubljenju staviti dve kafene kašičice soli, i jednu kafenu kašičicu šećera.

3. U neku posudu koja vam je pri ruci sipajte jednu ipo činiju vode (mala činija kojom ste sipali brašno), i u njoj staviti kvasac, jednu kockicu, da se rastopi.

4. Vodu u kojoj se rastopio kvasac postepeno je naliti u brašno. Smesu za testo mešati varjačom tri do četiri minuta.

5. Dodati malo brašna, izvaditi varjaču iz testa, i mesiti rukom dok se testo ne sjedini i napravi na „loptu“.

6. Testo ostaviti da naraste do vrha činije. I obavezno ga pokrijte nekom krpom.

7. Naraslo testo treba razmesiti. Uzmite brašno u jednu šaku i razbacajte po testu. Zatim razmesujete testo isto kao kada ste ga i mesili, rukom.

8. Neophodan vam je pleh ili neka tepsija. Premažite tepsiju ili pleh uljem i testo iz činije prebacite u tepsiju ili pleh.
9. Šporet uključite na 180 stepeni i testo pecite 30 minuta. Nakon što izvadite gotov hleb iz rerne, isprskajte ga malim kapljicama vode i prekrijte ga krpom.

10. Kada se hleb ohladi, isecite ga i uživajte u svakom zalogaju. PRIJATNO!

UPOZORENJE:

Jedino upozorenje je da ne jedete živo testo, jer može doći do komplikacija sa unutrašnjim organima.

Komentari (1)

Makrijan

13.09.2018 20:19

Ovakav tzv.recept moze da napise i objavi samo neko ko nikada u svom zivotu nije umesio hleb........ svasta........