Limun pita
printscreen
Limun pita

printscreen

Limun pita, Foto: printscreen

Sastojci

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

korice
1 jaje
kasika ipo masti
120 gr secera
100 gr mleka
pola praska za pecivo
oko 320 gr brasna
limun

 

Fil

pola litra mleka
puding od limuna (ili vanile)
5 kasika secera
2 kasike gustina
120 gr margarina ili putera

Priprema

1. Umutite mast, jaje, secer mikserom do limun zute boje, dodajte sok i koricu jednog limuna, mleko, i na kraju brasno sa praskom za pecivo. Uradite glatko testo, da ne bude tvrdo. Podelite na tri dela i ispecite tri korice na prevrnutom plehu, u prethodno zagrejanoj rerni, pazite da korice ostanu bele. Moj pleh je velicine 33×24 cm. Testo je elasticno i glatko, korice se lako razvuku i nisu tvrde kada se ispeku, ali ih ipak polako prebacite da skliznu sa pleha na tacnu kada su gotove.

Limun

Shutterstock

Limun, Foto: Shutterstock

2. Prah za puding od limuna (ako nemate uzmite od vanile, pa na kraju u fil nastruzite malo korice limuna) pomesajte sa secerom i gustinom , dodajte malo mleka i napravite glatku pastu, zatim to sipajte u ostatak mleka, i skuvajte fil. Kada se ohladi, dodajte margarin ili puter.

3. Filujte svaku koricu, ja sam i po vrhu, mada ne mora, moze da se pospe secerom u prahu.

4. Napravite je dan ranije, jer ce korice fino da omeksaju.