Keks torta
printscreen
Keks torta

printscreen

Keks torta, Foto: printscreen

Napravite tortu koja će oduševiti vaše najmilije.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 Sastojci:

1,2 l mleka

3 pudinga sa ukusom slatke pavlake ( 120 gr )
10 kašika šećera
100 gr bele mlečne čokolade
500 ml slatke pavlake
150 gr eurokrema
750 gr kakao petit keksa ( 4 puta po 20 komada )

Priprema:

Pudingu dodati pola mere šećera i otprilike 200 ml mleka pa izmešati. Ostatak mleka do litre sipati u posudu u kojoj će se puding kuvati i dodati preostali šećer. Staviti na vatru da provri. Kada provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne na srednjoj vatri. Skloniti sa vatre, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi i sjedini sa pudingom. Prekriti folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Puding vanila čokolada Puding od vanile čokolade

Shutterstock

Puding vanila čokolada Puding od vanile čokolade, Foto: Shutterstock

Ulupati slatku pavlaku. Ohladjen puding malo “razbiti” mikserom pa pudingu dodati malo više od pola slatke pavlake ( otprilike oko 2/3) i sve zajedno umutiti. Ostatak pavlake koristimo za dekoraciju. Zagrejati 200 ml mleka pa umakati keks u slagati u 4 reda po 5 keksića.

keks

shutterstock

keks, Foto: shutterstock

Prethodno namažemo providan sloj krema na tacnu da bi se keks lepo zalepio i ne bi nam “bežao” po tacni kada nanesemo prvi sloj. Slagati 4 reda keksa i mazati 4 sloja krema. Odgore namazati ostatak slatke pavlake.

Mleko šolja mleka

Shutterstock

Mleko šolja mleka, Foto: Shutterstock

U 3 – 4 kašike mleka ( ostaće od umakanja keksa ) dodati eurokrem i zagrejati u mikrotalasnoj 30 sekundi na najajčoj “vatri”. Mešati dok se ne sjedine pa preliti preko torte i razvući lopaticom ili išarati višljuškom, po želji. Za kraj tortu možete okolo dekorisati, a i ne morate, opet po želji. Ostaviti je da odstoji i keks otpusti pa seći i služiti. Prijatno.