Palačinke
Shutterstock
Palačinke

Shutterstock

Palačinke, Foto: Shutterstock

Mnogi u poslednje vreme eksperimentišu testom za palačinke, ali se čini da je onaj iz vremena naših baka neprevaziđen.

Evo ga, najbolji je:

Sastojci:

- 250 gr brašna
- pola litre mleka
- 2 dl kisele vode
- 3 jaja
- 2 supene kašike ulja
- so

Priprema:

Sve satojke staviti u dublji sud, dobro umutiti i ostaviti da odstoji 15 minuta, pa peći. Polizaćete prste.

Komentari (5)

ogi

13.11.2016 21:08

Bake i kisela voda?

JA*

14.11.2016 07:00

@ogi - Nekada davno jeste postojala kisela voda , odnosno 2 vrste - Knjaz Milos i Radenska 3 srca .....i uvek je na stolu bila ili jedna ili druga (mahom Knjaz Milos) u danima raznih praznika i slavlja ili za nedeljni rucak. Recept je inace odlican !

Istorija

14.11.2016 15:44

@ogi - Da li ti godina 1811 ispisana na boci Knjaza govori nešto??

Nancy

14.11.2016 08:10

Pa uvek polizem prste, curi mi pekmez!

V.Vera

14.11.2016 12:56

Po receptu moje bake, palačinke su najbolje kad smesa malo odstoji-bar sat-dva pred pečenje, dobar tiganj....a mama čime god ih filovala pospe po tome mlevenu plazmu, mmmm:)