Kolač, Torta, Tart, Dezert, Kolač od limuna, Kolač od voća
Shutterstock
Kolač, Torta, Tart, Dezert, Kolač od limuna, Kolač od voća

Shutterstock

Kolač od voća, Foto: Shutterstock

Ovim desertom ćete oduševiti svakog gosta.

Potrebno vam je: 180 grama maslaca, 100 grama šećera, 150 grama brašna, pola kesice praška za pecivo, 200 grama mlevenih oraha, dve rendane smrznute sitnije pomorandže, šest belanaca.

Prvi sloj: šest žumanaca, 200 grama prah-šećera.

Drugi sloj: 150 grama mlevenog keksa, sedam kašika soka od pomorandže, 100 grama prah-šećera, 150 grama maslaca, 50 grama bele čokolade, mleveni orasi (za posipanje).

Priprema: Umutite maslac sa šećerom, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevene orahe i rendane smrznute pomorandže. Odvojeno umutite belanca i dodajte u prethodno umućenu masu. Sve dobro izmešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh, pa pecite na 180 stepeni. U međuvremenu umutite žumanca sa prah-šećerom. Pečenu koru premažite umućenim žumancima, pa vratite u rernu i osušite premazani sloj na 150 stepeni. Za drugi sloj pomešajte keks sa sokom od pomorandže da dobijete ujednačenu masu. Ako je potrebno, dodajte još soka. Umutite maslac sa prah-šećerom, pa dodajte natopljeni keks i istopljenu belu čokoladu. Ovim filom premažite ohlađenu koru preko sloja od žumanaca i odozgo pospite mlevenim orasima.