Torta od maka
Shutterstock
Torta od maka

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uz pomoć ovih saveta svaka kora će vam biti fantastična.

PROČITAJTE JOŠ:

Potrebno je:

– 75 g brašna
– 75 g gustina (skrobnog brašna)
– 5 jaja
– 150 g šećera
– prstohvat soli

Priprema:

1. U duboku posudu stavite jaja, prstohvat soli i postepeno dodajte šećer uz mešanje mikserom.

2. Miksirajte smesu dok se ne udvostruči i ne postane svetlo žuta, kremasta i glatka.

3.Isključite mikser i laganim pokretima varjače u smesu umešajte brašno i gustin. Pokreti moraju da budu lagani ali da se sastojci dobro sjedine.

4. Nauljite i pospite brašnom kalup za tortu prečnika 24 cm.

5. Lagano sipajte smesu u kalup, budite pažljivi i nežni.

6. Izravnajte lepo smesu i stavite u rernu da se peče 40 minuta na 180 stepeni.

Pročitajte i: Miris starih vremena: Posne orasnice po bakinom receptu
7. Nikako ne otvarajte rernu prvih 30 minuta pečenja, jer će se kora spustiti i neće biti mekana i prozračna.

Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li kora pečena tako što probodete čačkalicom.

8. Ohlađenu koru okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Presecite koru tankim dugačkim nožem.

Biće mekana, vazdušasta. Još vam ostaje da nafulujete kore svojim omiljenim filom i da uživate u fenomenalnoj poslastici.