Pomorandža
Shutterstock
Pomorandža

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pune vitamina C i veoma ukusne, pomorandže su voćka koju često jedemo. Ipak, mnoge od nas izluđuje činjenica što nam je ponekad potrebno i po deset minuta da je oljuštimo. Ukoliko budete primenjivali ovaj trik, pomorandžu bi trebalo da očistite za manje od jednog minuta.

Za početak ubacite pomorandžu u mikrotalasnu pećnicu i pustite je da se "kuva" na nižoj temperaturi 20 do 30 sekundi. To će dovesti do toga da kora opusti i da se odvoji od pomorandže, te ćete je lakše i očistiti!

Savet je da pomorandžu nakon krčkanja u mikrotalasnoj ne vadite golom rukom, već uzmite krpu ili rukavicu za rernu, jer može da bude vrela. Slobodno ostavite pomorandžu da se ohladi oko minut i počnite da je ljuštite.

Ukoliko nemate mikrotalasnu, poslužite se pravilom "tri reza". Naime, nožem odsecite koru na vrhu i pri dnu, a potom zasecite kroz pomorandžu, ali pazite da ne isečete koru sa druge strane. Potom raširite koru i odvojite komadiće pomorandže.