NIKAD BRŽI I LAKŠI RUČAK IZ RERNE Ništa se ne okreće i ne dodaje, a kad izvadite ukus je fantastičan! (RECEPT)

Ovo je spas za sve domaćice koje ne vole da stoje pored šporeta!

Ručak, meso, povrće, piletina
Foto: Profimedia

ĆUFTE U ZATVORU Toliko dobro jelo da možete i pred cara da ga iznesete! (RECEPT)

Domaćice ga obožavaju! Za pripremu ovog ručka ne treba vam previše vremena, samo popakujete i stavite da se peče.

Kombinacija povrća i mesa nikad lakše pripremljena, a ukus je fantastičan. Ako dodate i neku salatu uz to, cela porodica će ostati oduševljena.

NAJLAKŠA DOMAĆA POGAČA Meka, ukusna i izuzetno jeftina! (RECEPT)

Potrebno je:

- 1 kg pilećeg mesa po izboru
- 500 – 600 gr krompira
- 400 gr šampinjona
- 2 veće šargarepe
- 2 veće glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 200 – 250 ml vode
- 1 kašika suvog začina
- peršunov list ( i začini koje volite )
- 1 kašičica soli

KOLAČ OD 100 DINARA KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU! "Juliška" se lako sprema, ništa ukusnije niste probali!

Povrće
Povrće, Foto: shutterstock

VOĆNA TORTA KOJA SE NE PEČE Letnja čarolija koja svima uspeva, a ukus je nezaboravan! (RECEPT)

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćemo sve peći.

Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešaju i jelo je mnogo ukusnije. Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.

DA MESO NE BUDE ŽILAVO, A POVRĆE PREKUVANO Stara kuvarica (73) otkrila tajnu savršene supe!

Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude. Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir i šargarepu i odgore "pobacati" šampinjone, cele. Baš koji je jako krupan presecite.

Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti. Poslužite toplo i uz neku sezonsku salatu.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Najnovije - Alo.rs