Ručak, meso, povrće, piletina
Profimedia
Ručak, meso, povrće, piletina

Profimedia

Foto: Profimedia

Domaćice ga obožavaju! Za pripremu ovog ručka ne treba vam previše vremena, samo popakujete i stavite da se peče.

Kombinacija povrća i mesa nikad lakše pripremljena, a ukus je fantastičan. Ako dodate i neku salatu uz to, cela porodica će ostati oduševljena.

Potrebno je:

- 1 kg pilećeg mesa po izboru
- 500 – 600 gr krompira
- 400 gr šampinjona
- 2 veće šargarepe
- 2 veće glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 200 – 250 ml vode
- 1 kašika suvog začina
- peršunov list ( i začini koje volite )
- 1 kašičica soli

Povrće

shutterstock

Povrće, Foto: shutterstock

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćemo sve peći.

Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešaju i jelo je mnogo ukusnije. Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.

Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude. Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir i šargarepu i odgore "pobacati" šampinjone, cele. Baš koji je jako krupan presecite.

Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti. Poslužite toplo i uz neku sezonsku salatu.