Mančmelou kolač
shutterstock
Mančmelou kolač

shutterstock

kolač, Foto: shutterstock

Od komplikovanijih do vrlo jednostavnih, bitno je da vas ne mrzi da izdvojite malo vremena za udovoljavanje svojih, ali i želja vaših najmilijih.

Pronašli smo recept koji ne oduzima mnogo vremena, niti novca, jer se sastoji iz samo tri sastojka koja verovatno već imate kod kuće. A i da nemate - mogu se pronaći u svim bolje snabdevenih marketima. Pored toga je i izuzetno zdrav, što znači da neće uticati na vašu figuru i zdravlje. Saznajte o čemu je reč i kako se pravi...

Korpice od bademovog putera, čokolade i kokosovog ulja

Sastojci:

- 350g crne čokolade sa 70% kakaa
- malo bademovog putera
- 1 + 1/2 kašike kokosovog ulja

Priprema:

Bademov puter: možete ga kupiti u prodavnici zdrave hrane ili bolje snabdevenim marketima, a možete napraviti i domaći puter od ovog koštunjavog voća. Dovoljno je da ubacite u procesor za hranu 300g badema koji ste prethodno pekli u rerni 15 minuta na 160 stepeni. Biće vam potrebno više vremena jer je badem vrlo tvrd (kraće traje sa blanširanim, oljuštenim). Dodajte malo ulja (suncokretovog, kikirikijevog) kada primetite da se smesa ne menja i ne postaje pasta.

Korpice:

Pomešajte čokoladu i bademovo ulje i otopite ih na pari uz konstantno mešanje.

U korpice željene veličine (poželjno je da odaberete manje za veću količinu) sipajte po jednu malu kašiku otopljene čokolade, a zatim ih stavite u zamrzivač na 15 minuta. Kada se stvrdnu, dodajte 1 malu kašiku bademovog putera preko čokolade, a zatim opet vratite u zamrzivač na 15 minuta. Na kraju prelijte još jednm kašičicom čokolade, vratite u frižider i nakon 15 minuta servirajte.

Dobili ste ukusne, sirove i zdrave poslastice koje će vas oduševiti ne previše slatkim ukusom. Idealne su za svaku priliku, od manjih do većih.

Čokoladni kolač

Profimedia

kolač, Foto: Profimedia