Jesenji hleb
Profimedia
Jesenji hleb

Profimedia

Jesenji hleb, Foto: Profimedia

Sastojci:

300 grama posnog sira
100 grama mlevenih badema
100 grama usitnjenih lanenih semenki
125 grama usitnjenih ovsenih pahuljica
1 kašičica soli
6 grama praška za pecivo (pola kesice)
8 belanaca
2 kašike susama
2 kašike semenki bundeve (po želji)
2 kašike suncokretovih semenki (po želji)

PROČITAJTE JOŠ:

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte suve sastojke: mlevene bademe, usitnjeni lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke.
Dodajte lagano umućena belanca i posni sir, pa dobro promešajte.

Duguljasti kalup za hleb obložite papirom za pečenje pa stavite smesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo sezamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°Celzijusa .

Kad je hleb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda secite.